ABD'nin skandal S-400 teklifi sonrası kötü haberi verdi: Türkiye'nin o teklifini henüz iletmediler bile
ABD'nin Türkiye'ye yönelik akılalmaz teklifi sonrası gazeteci Metehan Demir, dikkat çeken bir gelişmeyi ilk kez kamuoyu ile paylaştı.
ABD'nin Türkiye'ye yönelik akılalmaz teklifi sonrası gazeteci Metehan Demir, dikkat çeken bir gelişmeyi ilk kez kamuoyu ile paylaştı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Türkiye’ye yönelik S-400 teklifini ilk kez açıkladı. Çavuşoğlu’nun açıklamasına göre; ABD, Türkiye’nin Rusya’dan tedarik ettiği S-400 Hava Savunma Sistemi’ni Ukrayna’ya sevk etmesini teklif etti. Türkiye ise bu teklifi, reddetti.
Gazeteci Metehan Demir, ABD'nin bu teklifinin ardından arka planda yine büyük bir skandalın yakın zamanda patlak verebileceğini kaydetti.
Metehan Demir yaptığı açıklamada, "Türkiye S-400 konusunda iki paket esasında alacaktı. Türkiye defalarca Patriotların alımı konusunda sürekli başvurularda bulunmuştu. Çok ağırdan alınan sürecin ardından Türkiye yönünü başka yere çevirmek durumunda kaldı.
Rusya ile yol yürünmesine karar alındı. Türkiye'nin hava savunma sistemi açısından güç konusunda, ilk paket bir anlam taşımıyor.
Ama caydırıcılık ve başka alternatif konusunda önem arz ediyor. Yine aynı şekilde başka ülkelerden hava savunma sistemi alma konusunda çalışmalar sürüyor.
S-400 konusunda rahatsız edici detay 'Ukrayna'ya ver ve bizim kontrolümüzde olsun' konusu. Türkiye, Ukrayna'ya destek konusuna bir beis görmüyor.
Sadece ABD'nin bu tutumundan rahatsız bir Türkiye var. Son 48 saatte Yunanistan ile ABD arasında yapılan görüşmeler neticesinde, Atina yönetimine F-35'lerin 2028 tarihinde verileceği bilgisi geçiliyor
Türkiye, Block-70 türü uçakla uçak açığını kapatmak istiyor. Ama halen ABD Kongresi'nde resmi F-16 teklifi iletilmiş değil.
ABD kabul edilemez tekliflerde bulunurken F-16 konusunda herhangi bir adım atmıyor. Sürecin olumlu gittiği haberleri çıkıyor, ama sürecin pek parlak ilerlediği söylenemez.
İşte önümüzde seçim süreci var. Hangi iktidar gelirse gelsin, S-400 konusu artık Türkiye'nin milli onur meselesidir.
F-35 olsa da olur olmasa da olur. Ama S-400 konusu ABD ile ilişkilerde ayrı bir sembole gitti.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23