• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Seçimlere artık saatler kala Fatih Erbakan’a büyük şok! Çık şimdi işin içinden çıkabilirsen bakalım
2024-03-30 12:00:00

Seçimlere artık saatler kala Fatih Erbakan’a büyük şok! Çık şimdi işin içinden çıkabilirsen bakalım

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için artık saatler kaldı. Gözler başta İstanbul olmak üzere büyükşehir belediyesi seçimlerinde. Seçimlerde dikkatlerin üzerinde olduğu bir isim de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan. Milliyet Gazetesi yazarı Özay Şendir, Fatih Erbakan’ın yerel seçimlerle ilgili stratejisini yazdı ve Erbakan’ı terletecek şu satırları kaleme aldı:

#1
Foto - Seçimlere artık saatler kala Fatih Erbakan’a büyük şok! Çık şimdi işin içinden çıkabilirsen bakalım

“Fatih Erbakan, 2028’de, Erdoğan’ın aday olmayacağı bir seçimde Cumhurbaşkanı adayı olmayı planlamış olabilir.  Bu hesap neredeyse tüm muhalefet partilerinde yapılıyor zaten. 

#2
Foto - Seçimlere artık saatler kala Fatih Erbakan’a büyük şok! Çık şimdi işin içinden çıkabilirsen bakalım

Fatih Erbakan’ın nihai hedefi bu olsa bile, bu hedefe hangi yolla ulaşmayı düşündüğü pek belli değil. Ekrem İmamoğlu, Yeniden Refah Partisi’nin böldüğü oylarla tekrar seçilirse 2028’de Fatih Erbakan’ın rakiplerinden biri olacak.  Aksi senaryoda, yani Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kaybetmesi halindeyse, CHP’de yeniden tartışmalı kurultaylar süreci başlayacak. 

#3
Foto - Seçimlere artık saatler kala Fatih Erbakan’a büyük şok! Çık şimdi işin içinden çıkabilirsen bakalım

Eski ve yeni Genel Merkez ekipleri içerisinde İmamoğlu’nu sevmeyenler onu yok etmek için harekete geçecek. Fatih Erbakan, beklenmeyeni yaptı ve en büyük rakiplerinden birisine can suyu veren bir siyaset anlayışını benimsemeyi seçti.  Siyasi partiler seçimlere girmek için kurulurlar, başkalarının İYİ Parti’ye yaptığı gibi “Kazanamayacağın bir seçime neden giriyorsun?” diye sormam. 

#4
Foto - Seçimlere artık saatler kala Fatih Erbakan’a büyük şok! Çık şimdi işin içinden çıkabilirsen bakalım

Fakat mahalle arkadaşı Ak Parti’den değil, karşı mahalle gördüğü CHP’den hoşlanmayan Yeniden Refah Partisi tabanının 31 Mart’ta sandıkta nasıl davranacağını ve sandıktan çıkacak sonucu nasıl okuyacağını çok merak ediyorum.  CHP, Yeniden Refah Partisi etkisiyle İstanbul’u kazanırsa, bu tabanda bir rahatsızlık yaratabilir, bu rahatsızlık “Necmettin Erbakan’ın siyasi mirasının sahibi soyadını taşıyanlar mıdır yoksa Necmettin Erbakan’ın hayallerini gerçekleştirenler midir?” sorgulamasına da yol açabilir. Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olma sözü durduk yere söylenmiş bir söz değil sonuçta…” 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Latif

Tam aksine İmamoğlu kazansa bile refah partisi kendi oy oranını artırarak bir sonraki seçime daha avantajlı girecek. İmamoğlu kazanınca islam biraz darbe yiyecek ama erdoğanın kibiride bu arada zarar göreceği için türkiyenin geleceği için faydalı olur

Aziz

Babasının partisinden sille tokat tekme kovulanların akıbetleri bellidir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23