Oren Solomon: Türkiye'yi doğrudan vurmalıyız
İsrailli Emekli Tuğgeneral Oren Solomon verdiği bir röportajda Türkiye'yi hedef alan açıklamalarda bulunarak haddini aştı.
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
İsrailli Emekli Tuğgeneral Oren Solomon verdiği bir röportajda Türkiye'yi hedef alan açıklamalarda bulunarak haddini aştı.
İsrail'in bölegdeki saldırganlığı devam ederken ülkedeki eski askeri kanatta söz konusu sürece destek vermeyi sürdürüyor. Eski tuğgeneral, Türkiye'nin vurulması gerektiğini söyleyerek alçak bir çağrıda bulundu.
X'ten Bedrettin Bölükbaşı'nın aktardığı habere göre Solomon, "Güvenlik kurumlarına ve başbakana sesleniyorum. Türkiye'ye karşı çok daha net çizgiler çizilmeli. Ve eğer buna rağmen Türkiye Suriye'de askeri olarak konuşlanma girişimlerini sürdürürse örneğin hava savunma sistemleri, füzeler, radarlar ve benzerlerini sokmak gibi onları doğrudan vurmalıyz?
Bu neyi önlemek için biliyor musunuz? Yıllarca süren o yıpratıcı sürecin tekrarlanmaması ve Suriye'de diğer cephelerin pahasına yıllarca kaynaklarımızı ve dikkatimizi tüketen o kısır döngüyü önlemek için.
7 Ekim'in etkilerinden biri de aslında buydu. Türkiye'yi daha başından durdurmak ve bizi adım adım hamlelere sürüklemesine izin vermemek için doğrudan vurup bu gidişatı hızla durdurmalıyız" ifadelerini kullandı.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23