• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
21
Meyve ve sebzeleri böyle kesenler dikkat! İşte doğru kesim yöntemleri…

2021-07-30 14:10:00
Meyve ve sebzeleri böyle kesenler dikkat! İşte doğru kesim yöntemleri…

Meyve sebzeler kesilirken bildiğimiz gibi işlem yaparız. Halbuki bazı meyve ve sebzelerin kolay kesilip doğranabilmesi için püf noktalar vardır. İşte o püf noktalar.

#1
Foto - Kivi - Kiviyi önce ortadan ikiye kesin daha sonra kaşıkla yiyin.

Kivi - Kiviyi önce ortadan ikiye kesin daha sonra kaşıkla yiyin.

#2
Foto - Karpuz - Karpuzu dökmeden ve suyunu akıtmadan yemek istiyorsanız küp şeklinde kesip yiyin.

Karpuz - Karpuzu dökmeden ve suyunu akıtmadan yemek istiyorsanız küp şeklinde kesip yiyin.

#3
Foto - Nar - Üstteki çıkıntıyı ve alttaki kapağı kesin. Odacıkları takip ederek kabuğun altına inmeye yetecek kadar kesikler atın ve ayırın.

Nar - Üstteki çıkıntıyı ve alttaki kapağı kesin. Odacıkları takip ederek kabuğun altına inmeye yetecek kadar kesikler atın ve ayırın.

#4
Foto - Avokado - Avokadoyu önce ikiye kesin. Bıçakla küp küp kesin ve kaşıkla çıkarın.

Avokado - Avokadoyu önce ikiye kesin. Bıçakla küp küp kesin ve kaşıkla çıkarın.

#5
Foto - Çeri domates - İki tabağın arasına çeri domateslerini koyun, daha sonra kesin. Bu yöntemi üzüm için de uygulayabilirsiniz.

Çeri domates - İki tabağın arasına çeri domateslerini koyun, daha sonra kesin. Bu yöntemi üzüm için de uygulayabilirsiniz.

#6
Foto - Plastik bir kapak ile de kesebilirsiniz.

Plastik bir kapak ile de kesebilirsiniz.

#7
Foto - Mango - Mangoyu önce ikiye kesin. Daha sonra bıçakla karelere kesin. Bu şekilde yiyin.

Mango - Mangoyu önce ikiye kesin. Daha sonra bıçakla karelere kesin. Bu şekilde yiyin.

#8
Foto - Havuç - Aşağı doğru soyun. Döndürün ve yukarı doğru soyun. Ters çevirin ve aşağı doğru soyun. Bitene kadar böyle soyun.

Havuç - Aşağı doğru soyun. Döndürün ve yukarı doğru soyun. Ters çevirin ve aşağı doğru soyun. Bitene kadar böyle soyun.

#9
Foto - Misket limonu - Resimdeki gibi 4 kesişte keserek suyunu rahat çıkarın.

Misket limonu - Resimdeki gibi 4 kesişte keserek suyunu rahat çıkarın.

#10
Foto - Soğan - Önce soğanın başını kesin. Ters çevirin ve bir süre bekletin. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Kabuğunu soyun. Soğanı doğrarken elinizi yatay şekilde soğanın üstüne koyun.

Soğan - Önce soğanın başını kesin. Ters çevirin ve bir süre bekletin. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Kabuğunu soyun. Soğanı doğrarken elinizi yatay şekilde soğanın üstüne koyun.

#11
Foto - Yatay şekilde kesin ve mümkün olduğu kadar eşit yükseklikte kesmeye çalışın. Köküne gelmeyecek şekilde dikey şekilde kesin. En son olarak doğrayın.

Yatay şekilde kesin ve mümkün olduğu kadar eşit yükseklikte kesmeye çalışın. Köküne gelmeyecek şekilde dikey şekilde kesin. En son olarak doğrayın.

#12
Foto - Pasta - Pastayı ortadan iki çizik atarak kesin. Böylece geleneksel kesilen pastalar gibi iki tarafında kuruma olmaz.

Pasta - Pastayı ortadan iki çizik atarak kesin. Böylece geleneksel kesilen pastalar gibi iki tarafında kuruma olmaz.

#13
Foto - Muz - Muzu arkasından, iki tarafından tutup aşağı doğru çekin. İşte bu kadar kolay.

Muz - Muzu arkasından, iki tarafından tutup aşağı doğru çekin. İşte bu kadar kolay.

#14
Foto - Enginar - Zahmetli bir sebze olan enginarı şekildeki gibi kesin.

Enginar - Zahmetli bir sebze olan enginarı şekildeki gibi kesin.

#15
Foto - Mandalina - Mandalinanın alttan ve üstten kapaklarını kestikten sonra kabuğa dik ve düz bir çizik attıktan sonra ikiye ayırın.

Mandalina - Mandalinanın alttan ve üstten kapaklarını kestikten sonra kabuğa dik ve düz bir çizik attıktan sonra ikiye ayırın.

#16
Foto - İlk olarak portakalın yalnızca kabuğunu, enine olmak üzere, tam ortasından kesiyoruz

İlk olarak portakalın yalnızca kabuğunu, enine olmak üzere, tam ortasından kesiyoruz

#17
Foto - Ardından çay kaşığı yardımıyla ikiye kestiğimiz kabuğu portakaldan ayırıyoruz

Ardından çay kaşığı yardımıyla ikiye kestiğimiz kabuğu portakaldan ayırıyoruz

#18
Foto - Tıpkı elma kabuğu soyarmış gibi...

Tıpkı elma kabuğu soyarmış gibi...

#19
Foto - Daha sonra aynısını diğer yarısı için yapıyoruz

Daha sonra aynısını diğer yarısı için yapıyoruz

#20
Foto - Ve mükemmel şekilde kesilmiş portakalımız hazır.

Ve mükemmel şekilde kesilmiş portakalımız hazır.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23