• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
10
Yeniakit Publisher
 Küflenmiş ekmek kanser yapıyor!

2017-05-03 12:00:03
Küflenmiş ekmek kanser yapıyor!

Uzmanlar küflenen yiyeceklerin sağlık açısında ciddi bir risk faktörü oluşturduğunu belirtiyor.

#1
Foto - Küflenmiş ekmek kanser yapıyor!

Küflerin birçoğu mikotoksin (küf zehiri) adı verilen zehir üretir.

#2
Foto - Küflenmiş ekmek kanser yapıyor!

Bu zehirlerin yapıları pişme yöntemiyle bozulmaz.

#3
Foto - Küflenmiş ekmek kanser yapıyor!

Bu zehirler dayanıklı bir yapıya sahiptir.

#4
Foto - Küflenmiş ekmek kanser yapıyor!

Bu zehirler bir defa yenmekle kişiye hemen zarar vermez fakat ilerleyen dönemlerde zarar verir.

#5
Foto - Küflenmiş ekmek kanser yapıyor!

Eğer küflü besinler uzun süre ve yüksek oranda tüketilirse karaciğerde çeşitli sağlık problemlerine yol açar. Özellikle küflenmiş ekmeği tüketmek zararlı bir davranış.

#6
Foto - Küflenmiş ekmek kanser yapıyor!

Bunun sebebi ise küflü ekmeğin üzerinde bulunan milyonlarca mantar ve bakterinin olması.

#7
Foto - Küflenmiş ekmek kanser yapıyor!

Sağlık açısından oldukça tehlikeli olan bu mantarlar ekmeğin üzerinde üreme imkanı buluyor. Daha sonra birçoğu zamanla zehirli atık maddeler üretmeye başlıyor.

#8
Foto - Küflenmiş ekmek kanser yapıyor!

Küflü besinler bir süre sonra vücutta kanser riskini artırıyor. Eğer küflenmiş ekmeğin küflü kısımlarını kesip kullanmaya devam ediyorsanız çok yanlış yapıyorsunuz. Çünkü küflü küflenmiş ekmeğin sağlam gözüken kısımlarında da zararlı bakteriler bulunmakta.

#9
Foto - Küflenmiş ekmek kanser yapıyor!

Sağlam gözüken kısımlardaki bakteriler ısıyla azalmak yerine daha çok çoğalıyorlar ve sağlık açısından tehlikeli bir duruma dönüşüyor. Küflü yiyeceklerin hepsini çöpe atmak gerekir. Tasarruf etmek düşüncesiyle bu besinleri tüketmek oldukça yanlış ve ciddi bir sağlık israfı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23