• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Yeniakit Publisher
Kan şekerini terazi gibi dengeliyor! Yemeklerin üstüne biraz serpmek yeterli: Antioksidan şelalesi, sindirimi makine gibi çalıştırıyor

Selma Savcı Giriş Tarihi:
Kan şekerini terazi gibi dengeliyor! Yemeklerin üstüne biraz serpmek yeterli: Antioksidan şelalesi, sindirimi makine gibi çalıştırıyor

Doğal besinler ve baharatlar, sağlık üzerinde pek çok olumlu etkiye sahip olabilir. Özellikle mutfaklarımızda sıkça yer alan bazı baharatlar, vücuda fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren, sindirim sistemini destekleyen ve yaşlanmayı yavaşlatan özellikler sunar. İşte o besinlerden bir tanesi daha.

#1
Foto - Kan şekerini terazi gibi dengeliyor! Yemeklerin üstüne biraz serpmek yeterli: Antioksidan şelalesi, sindirimi makine gibi çalıştırıyor

Tarçın, sadece lezzetli bir baharat değil, aynı zamanda sağlık açısından da pek çok fayda sunan mucizevi bir gıdadır. Diyetisyen Ekin Sayer’e göre, Türk mutfağında sıkça yer alan bu baharat, özellikle kan şekerini düzenleyici etkisiyle dikkat çekiyor. İşte tarçının sağlığımıza olan başlıca faydaları…

#2
Foto - Kan şekerini terazi gibi dengeliyor! Yemeklerin üstüne biraz serpmek yeterli: Antioksidan şelalesi, sindirimi makine gibi çalıştırıyor

Yapılan araştırmalar, tarçının vücutta insülin direncini azalttığını ve insülinin etkisini artırarak kan şekeri düzeylerini dengelediğini göstermektedir. Özellikle diyabet hastaları için doğal bir takviye olarak kullanılabilir.

#3
Foto - Kan şekerini terazi gibi dengeliyor! Yemeklerin üstüne biraz serpmek yeterli: Antioksidan şelalesi, sindirimi makine gibi çalıştırıyor

Tarçın, yüksek antioksidan içeriği ile serbest radikallerin etkilerini azaltarak hücre hasarını engeller. Bu sayede vücutta yaşlanma belirtilerinin yavaşlamasına yardımcı olur. Antioksidanlar, vücudu hastalıklara karşı korurken, bağışıklık sisteminin güçlenmesine de destek sağlar.

#4
Foto - Kan şekerini terazi gibi dengeliyor! Yemeklerin üstüne biraz serpmek yeterli: Antioksidan şelalesi, sindirimi makine gibi çalıştırıyor

Tarçın, sindirim sistemine fayda sağlayan önemli bileşenlere sahiptir. Mideyi rahatlatır, şişkinliği azaltır ve gaz sorunlarını hafifletir. Aynı zamanda mide bulantısı ve sindirim güçlüğü çekenler için doğal bir çözümdür.

#5
Foto - Kan şekerini terazi gibi dengeliyor! Yemeklerin üstüne biraz serpmek yeterli: Antioksidan şelalesi, sindirimi makine gibi çalıştırıyor

Tarçın, kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilir. Yapılan araştırmalar, tarçının kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürdüğünü, iyi kolesterol (HDL) seviyelerini ise artırdığını göstermektedir.

#6
Foto - Kan şekerini terazi gibi dengeliyor! Yemeklerin üstüne biraz serpmek yeterli: Antioksidan şelalesi, sindirimi makine gibi çalıştırıyor

Düzenli tarçın tüketimi, kalp sağlığını koruyarak kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23