• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
18
Yeniakit Publisher
Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Selma Savcı Giriş Tarihi:
Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde kalp dostu olarak bilinen ve halk arasında "doktor hünnap" olarak da anılan yeni ürün hünnap pazar tezgâhlarında yerini aldı. Son günlerde popülerliğini artıran hünnap faydaları ve zengin içeriğiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Dikkat çeken hünnap sadece meyve olarak değil ilaç sanayinde de kullanılıyor. Hal böyle olunca birçok insanın ilgisini çeken taze hünnap faydaları ve zararları nelerdir, hünnap neye iyi gelir ve nasıl tüketilmelidir, sizler için araştırdık.

#1
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Manisa'nın Demirci ilçesinden getirdiği hünnap meyvesini pazarda 125 TL'den satışa sunan Ahmet Koç, "İnsan sağlığı açısından oldukça önemli bir yer tutan hünnap Çin'de eski çağlardan beri alternatif tıp yöntemi olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde en çok Demirci'de yetişen hünnap son yıllarda Simav ilçesinde de yetiştirilmeye başlanmıştır. Güçlü antioksidan özelliği nedeniyle karaciğer rahatsızlıklarından çeşitli kanser türlerine kadar birçok hastalığın iyileşme sürecine olumlu etkileri bulunduğu bilinen kalp dostu hünnap pazarın gözde meyvelerinden biri haline geldi. İleriki günlerde üretim arttıkça fiyatı da düşecektir" dedi.

#2
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Halk arasında “cehri” ya da “innab” olarak da bilinen hünnap, hem taze hem de kurutulmuş haliyle yüzyıllardır şifa niyetine tüketilen özel bir meyvedir. Çin ve Orta Asya kökenli bu meyve, son yıllarda sağlıklı beslenme trendlerinin de gözdesi haline gelmiştir.

#3
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Özellikle Asya kültüründe 'ölümsüzlük meyvesi' olarak da bilinmektedir. Küçük yapısına rağmen içeriğindeki zengin vitamin ve minerallerle vücudu birçok açıdan destekler.

#4
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Peki hünnap neden bu kadar kıymetli görülüyor? İşte bilimsel veriler ve uzman görüşüyle hünnap meyvesinin en bilinen faydaları!

#5
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Hünnap doğal bir sakinleştirici gibi çalışır. İçeriğinde bulunan saponinler sayesinde sinir sistemini yatıştırır, stresi azaltır ve daha kaliteli bir uykuya destek olur. Uyku problemi yaşayanlar için akşam saatlerinde tüketilmesi önerilir.

#6
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

C vitamini açısından oldukça zengin olan hünnap, vücudu hastalıklara karşı korur.

#7
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikalleri etkisiz hale getirir ve hücre hasarını önlemeye yardımcı olur.

#8
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Lif bakımından zengin olması, bağırsakların düzenli çalışmasına katkı sağlar. Özellikle kabızlık şikayeti yaşayanlar için doğal bir çözüm olabilir. Kurutulmuş hali bağırsak hareketlerini destekleyen sağlıklı bir atıştırmalıktır.

#9
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Potasyum açısından zengin olması sayesinde kan basıncını dengeler ve damar sağlığını destekler. Aynı zamanda kolesterol seviyelerinin düzenlenmesine katkıda bulunur.

#10
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Fitoterapi Uzmanı Dr. Emine Karaman şöyle açıklıyor: “Hünnap, vücut direncini artırmak ve bağışıklık sistemini desteklemek açısından oldukça kıymetli bir meyvedir. Özellikle stres, uykusuzluk ve sindirim problemlerine karşı bitkisel bir destek olarak kullanılabilir. Antioksidan kapasitesi yüksek olduğu için yaşlanma karşıtı beslenme programlarında da yer almalıdır.”

#11
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

HÜNNAP NASIL TÜKETİLMELİ? Günde 3–5 adet taze ya da kuru hünnap tüketebilirsiniz.

#12
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Bitki çayı olarak demleyebilir, bal ile karıştırıp doğal bir bağışıklık kürü hazırlayabilirsiniz. Ancak ilaç kullanan kişilerin (özellikle tansiyon ve antidepresan) doktora danışarak tüketmesi önerilir.

#13
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Minik bir meyve olmasına rağmen sağlık üzerindeki etkisi büyük olan hünnap, doğadan gelen gerçek bir şifa kaynağı.

#14
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Özellikle sonbahar ve kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek, stresi azaltmak ve bedeni desteklemek için doğal, lezzetli ve etkili bir alternatiftir

#15
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Hünnap Nedir? Hünnap, ziziphus jujuba ağacında büyüyen, Çin hurması veya kırmızı hurma olarak da adlandırılan, uykusuzluktan öksürük ve kabızlığa kadar birçok hastalığa iyi gelen Güney Asya’ya özgü bir bitkidir. Kurutularak tatlılarda kullanılabilmesinin yanı sıra sağlıklı bir atıştırmalık şeklinde taze ve tek başına da tüketilebilen hünnap meyvesi, düşük kalorisinin yanı sıra antioksidan ve yüksek C vitamini özelliğiyle ön plana çıkar. Daha çok alternatif Çin tıbbında kullanılan hünnap, günümüzde de popüler olarak dünya çapında tüketilen bir meyve haline gelmiştir. Hünnap uykusuzluğa iyi gelir, balgam söktürücü olup öksürüğü durdurabilir, kabızlığı giderir, bağışıklığı güçlendirir, kan basıncını düzenler ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Hünnap Besin Değeri Nedir? Hünnap meyvesi özellikle yüksek potasyum ve C vitamini içeriğiyle dikkat çeker. Bunun yanı sıra hünnap düşük kalorili bir meyve olmasıyla da faydalıdır. Hünnap meyvesinin 100 gr’lık besin değeri şöyledir: Kalori: 79. Yağ: 0,2gr. Kolesterol: 0 mg. Sodyum: 3 mg. Potasyum: 250 mg. Karbonhidrat: 20 gr. Protein: 1,2 gr. A Vitamini: 40 IU. C Vitamini: 69 mg. Kalsiyum: 21 mg. Magnezyum: 10 mg. Demir: 0,5 mg. Hünnap Faydaları Nelerdir? Hünnap antioksidanlar ve bağışıklık güçlendirici etkisi olan C vitamini açısından zengindir. Kas kontrolü ve elektrolit dengesinde rolü büyük olan potasyum kaynağıdır. Vücuda enerji sağlayan doğal karbonhidrat içermektedir. Düşük kalorilidir ve lif oranı yüksektir. Serbest radikallerin neden olabileceği zararlar, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve bazı kanser türleri de dahil olmak üzere kronik hastalıkları önlemeye yardım edebilir. Hünnap meyvesi uyku kalitesini ve beyin fonksiyonlarını iyileştirir. Kaygıyı azaltır. Beyin ve sinir sistemi sağlığını korur. Sindirimi iyileştirmeye yardımcı olarak kabızlığı önler. Bağışıklığı güçlendirir, tok tutmayı sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştırır.

#16
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Hünnap meyvesinin faydaları şunlardır: Hünnap bağışıklığı güçlendirir Kan basıncını düzenler, kalp sağlığını destekler Kolesterolü düşürür Hünnap kabızlığı önler Tok tutarak kilo vermeyi kolaylaştırır Lif içeriğiyle kolon kanseri riskini azaltır Uyku kalitesi ve süresini artırır Hünnap aynı zamanda cilt tahrişlerini giderir Uyku kalitesi ve süresini artırır Mukus oluşumunu azaltarak solunum yollarını temizler Kemik gücünü artırır Dolaşım sistemini düzenler Stres ve kaygıyı azaltır, zihin sakinliği sağlar Kanın temizlenmesini sağlar Kan basıncını düzenlemeye yardım eder Hünnap potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum damar genişlemesine yardımcı olduğu için kan basıncını en iyi şekilde korumaya yardımcı olur. Sindirimi düzenleyerek kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırabilir Hünnap, içindeki lif içeriğiyle birlikte saponinler ve triterpenoidler sayesinde besinlerin alımını optimize ederek ve gıdanın bağırsaklarda sağlıklı hareketini tetikleyerek sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar. Bu durum kabızlığın, krampların, şişkinliğin ve aşırı gazın yanı sıra ciddi gastrointestinal rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Kolesterolü düşürerek kalp hastalıkları riskini azaltır Hünnapta yer alan saponinler kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Kolesterolün düşmesi de kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Serbest radikallerle savaşmaya, inflamasyonu azaltmaya yardım edebilir İçeriğindeki polisakkaritler ve triterpenik asitler gibi zengin bir bileşikleri ile antioksidan kaynağıdır. Aynı zamanda antiinflamatuar ve antibakteriyel özellikler gösteren bileşenler içeren hünnap bu anlamda serbest radikallerle savaşmaya, inflamasyonu azaltmaya yardım edebilir. Bağışıklığı güçlendirir ve kanser hücreleriyle savaşır Güçlü A ve C vitaminleri barındıran hünnap, bağışıklık sistemini güçlendirerek kişiyi enfeksiyonlara karşı daha da güçlü bir konuma getirir ve kanser hücreleriyle savaşmaya çalışır. Üst solunum yolu enfeksiyonu ve öksürük sorununa iyi gelebilir Hünnap meyvesi, balgam ve mukus oluşumunu azalttığı tespit edilen bromelain adı verilen özel bir enzim içerir. Bromelain içeriği ile öksürüğe ve üst solunum yolu enfeksiyonuna iyi gelir. Uyku kalitesini artırır Hünnap, içeriğindeki organik bileşikler ve antioksidanlar sayesinde vücudu rahatlarak uyku kalitesini artırarak daha bir uyku uyunmasını sağlar. Kemik yapısını güçlendirir Demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor içerikleri sayesinde hünnap meyvesi kemik gücünü artırarak kemiklerin daha esnek ve güçlü kalmasına yardımcı olur. Dolaşım sistemini düzenler Hünnap meyvesi tüketerek vücuda demir ve fosfor takviyesi yaparak akışını arttırabilir, böylece dolaşım sistemine ve organlara daha etkili bir şekilde oksijen verebilirsiniz.

#17
Foto - Japonların ölümsüzlük meyvesi doktor hünnap tezgahta! Kilosu 125 TL... İşte faydaları!

Stres ve kaygıyı azaltır. İçerdiği anksiyolitik özellikleri sayesinde hünnap meyvesi, kişideki stres ve kaygı durumunu azaltarak daha zihinsel olarak rahatlanmasını sağlar. Kilo verilmesine yardımcı olur. Düşük kalorili, yüksek protein ve lif değeri olan hünnap, günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılayarak gün içinde tok kalınmasını sağlayarak öğün aralarında atıştırma yapılmasını engeller. Bu durum da kişinin sağlıklı bir şekilde kilo vermesine destek olur. Cilt tahrişlerini giderir. Özellikle hünnap suyu ve özü; sedef hastalığı, egzama ve sivilce dahil olmak üzere birtakım cilt tahrişlerini ve iltihaplarını tedavi etmek için topikal olarak kullanılarak fayda sağlar. Kanın temizlenmesini sağlar. Hünnap meyvesinin içeriğinde yer alan saponinler ve alkaloidler, kanın temizlenmesi ve zararlı toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardım eder. Hünnap Neye İyi Gelir? Hünnap meyvesi, bağışıklığı güçlendirir, kanser hücrelerinin büyümesini önleyebilir. Yapılan bir araştırmada antioksidan özelliklere sahip hünnap meyvesindeki polisakkaritlerin serbest radikalleri önleyebileceği ve zararlı hücreleri nötralize ederek iltihabı azaltabileceği ortaya çıkmıştır. Hünnabın Yan Etkileri ve Zararları Var mı? Her şeyin fazlasının zarar olduğu gerçeğini düşündüğümüzde hünnap meyvesini fazla tüketmek de vücutta bazı yan etkiler ve reaksiyonlara sebebiyet verebilir. Çok fazla hünnap tüketmek düşük tansiyona neden olabileceği gibi mide bulantısı ve şişkinlik, kan şekerinde değişimler, ciltte kaşıntı veya alerjik reaksiyon gibi durumlar ortaya çıkarabilir. Hünnap Nasıl Tüketilir? Hünnap bitkisi kuru, çiğ veya meyve olarak tüketilebileceği gibi kuru hünnaptan çay yapılıp içilmesi de mümkündür. Ayrıca hünnap sirkesi suyu, hünnap meyvesi suyu da hünnabın kullanım formları arasında yer alır. Hünnap Hakkında Sık Sorulan Sorular. Hünnap nerede yetişir? Başta Çin olmak üzere Güney Asya’ya özgü bir bitki olan hünnap, Türkiye’de daha çok Batı ve Güney Anadolu’da yetiştirilir. Hamileyken hünnap yenir mi? Hünnap meyvesini hamile olanlar ya da emzirme dönemindeki anneler tüketmeden önce mutlaka doktora danışmaları gerekmektedir. Aksi takdirde hünnap, kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Taze hünnap faydaları nelerdir? Taze hünnapta yüksek oranda antioksidan mevcuttur. Bu özelliği ile taze hünnap bağışıklığı güçlendirir, kan basıncını düzenler, kalp hastalıkları riskini düşürür, sindirim sağlığını düzenleyerek kabızlığa iyi gelir, kilo vermeyi kolaylaştırır, uyku kalitesini artırır ve stres seviyesini azaltır. Hünnap meyvesi kilo aldırır mı? Hünnap meyvesi düşük kalorili olması ve lif içeriği sayesinde tüketildiğinde tokluk hissi vererek kilo kaybını destekleyip kilo aldırmaz. Çünkü kilo alımında önemli rol oynayan glikoz seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Hünnap meyvesi günde kaç tane yenmeli? Fazlasının vücutta reaksiyon vermemesi adına meyvenin büyüklüğüne göre günde en az 1 en fazla 3 adet hünnap meyvesi yenmesi önerilir. Hünnap yüksek tansiyona iyi gelir mi? Aynı zamanda kemik gücünü artırmada önemli rol oynayan kalsiyum, fosfor ve demir yüklü olan hünnap osteoporoz ve diğer kemik hastalıklarına karşı korur. Hünnap bunların yanında kan basıncını düzenler ve kaygıyı yatıştırmada etkilidir. Hünnap aç karnına yenir mi? Hünnapın faydalarını görmek için aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir. Hünnap yemenin faydaları nelerdir? Vitamin, mineral ve antioksidan kaynağı olan hünnap meyvesinin kalorisi düşüktür, antioksidan açısından zengindir ve lif kaynağıdır. Memorial'e göre: Uyku kalitesini artırır, sindirim sistemini destekler, potansiyel bağışıklık sistemini güçlendirir. Tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi kronik hastalık riskini azaltır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23