• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Geleneksel pilav: Soğanlı pilav muhteşem lezzetler arasında yer aldı! Masaya çok yakışacak! İşte püf noktası

Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Geleneksel pilav: Soğanlı pilav muhteşem lezzetler arasında yer aldı! Masaya çok yakışacak! İşte püf noktası

Anneannelerin mutfaklarından çıkan geleneksel soğanlı pilavı yapmak için herkesin enerji sarf ettiği bu pılavı bu püf noktasıyla evde yeniden yapabilirisiniz. Geleneksel soğanlı pilavı büyük ilgi topladı. Adeta nefes kesiyor, pilav maslarda yeniden yer aldı.

#1
Foto - Geleneksel pilav: Soğanlı pilav muhteşem lezzetler arasında yer aldı! Masaya çok yakışacak! İşte püf noktası

Basit malzemelerle hazırlanan soğanlı pilav, her kaşığında anneannenin mutfağında sıcaklığı seven lezzet sofranıza taşıyor. Masaya çok yakışacak geleneksel pilav...

#2
Foto - Geleneksel pilav: Soğanlı pilav muhteşem lezzetler arasında yer aldı! Masaya çok yakışacak! İşte püf noktası

MALZEMELER! Geleneksel soğanlı pilav için ihtiyacınız olan malzemeler: 2 su bardağı pirinç. 2 adet kuru soğan. 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı. 3 su bardağı sıcak su (isteğe göre et ya da tavuk suyu). Tuz.

#3
Foto - Geleneksel pilav: Soğanlı pilav muhteşem lezzetler arasında yer aldı! Masaya çok yakışacak! İşte püf noktası

HAZIRLIK: Pirinç, nişastasını salması için 20 dakika kadar ılık tuzlu suda bekletilir. Ardından bol suyla yıkanarak süzülür. Soğanlar piyazlık doğranır. Pilavı Tane Tane Hazırlamanın Püf Noktaları Tencereye yağ eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından süzülmüş pirinç tencereye alınır ve birkaç dakika karıştırılarak kavrulur. Tuz eklendikten sonra sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. SERVİS VE SUNUM! Pilav suyunu çektiğinde ocağın altı kapatılır. Tencere kapağının altına havlu kâğıt yerleştirilip 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen pilav tane tane olur ve soğan kokusuyla sofralara lezzet katar.

#4
Foto - Geleneksel pilav: Soğanlı pilav muhteşem lezzetler arasında yer aldı! Masaya çok yakışacak! İşte püf noktası

Anneanne usulü soğanlı pilav, hem mutfağımızın sıcaklığını sofralara taşıyor hem de lezzetiyle herkesin damağında unutulmaz bir tat bırakıyor. Afiyet olsun…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Esin

Ve kuş üzümü(pilav pişmeden biraz suda bekletilip,süzüp,suyu koyarken eklenecek). Piştikten sonra biraz baharat karabiber,olmazsa olmaz YENİBAHAR, az pulbiber,çay kaşığı ucuyla tarçın,az kimyon.Dikkat et parmaklarını yeme????????
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23