1905 yılında inşa edilen Göğüş Konağı, o dönemde "Kethüdazade Göğüş İbrahim Efendi Konağı" olarak bilinmekteydi.
2007 yılında Emine Göğüş Mutfak Müzesi olarak restorasyonu yapılan eserin, 2008 yılında müze için teşhir ve tanzimi yapılmış olup, müzede Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürü tanıtılmaktadır.
Türk mutfak geleneğine önemli katkısı olan ve özgün bir mutfak kültürüne sahip Gaziantep'e has yüzlerce yemek çeşidi mevcuttur.
Yemeklerin lezzeti yörede yetiştirilen ürünlerin aromasına ve tadına, her yemek için ayrı ayrı malzemeye, kullanılan baharatlara, yağ çeşidine ve yapanaın maharet ve becerisine bağlıdır.
Günler öncesinden hazırlanarak çıkılan sahreler, komşularla beraber yapılan bayram yemekleri ve hazırlıkları, neşe içinde yerine getirilen "yirmi-kırk ve gelin hamamları", yatak biçmeler, çeyizler, kınalar ve düğünler...
Yüzlerce yıllık birikim olan mutfak kültürümüzün unutulmaya yüz tutmuş güzelliklerini korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılmıştır.