• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
24
Yeniakit Publisher
 Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

2016-06-13 21:27:09
Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Birbirinden gösterişli sunumlarıyla Erzurum mutfağının meşhur lezzetleri...

#1
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Cağ kebabı malzemeleri: 1 adet kuzu budu, 1 adet soğan, 100 gram yoğurt, 4 adet domates, 6-7 adet yeşilbiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, Lavaş ekmeği

#2
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Cağ kebabı yapılışı: Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin.

#3
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın.

#4
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.

#5
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Herle aşı malzemeleri: 2 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı un, 1 litre su, Tuz

#6
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Herle aşı yapılışı: Bir tencerede, tereyağında unu kokusu çıkıp, kızarana kadar karıştırarak kavurun. Üzerine suyu ve tuzu ilave edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

#7
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Kaynadıktan sonra altını kısıp, bir iki taşım daha kaynatın. Sıcak servis edin.

#8
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Şalgam dolması malzemeleri: 1 kilo şalgam, 200 gram kıyma, 1 çay bardağı bulgur, 1 adet soğan, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, Reyhan, tuz, karabiber

#9
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Şalgam dolması yapılışı: Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanı rendeleyip ilave edin. Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi katın. Karıştırın. Şalgamları soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin. 10 dakika haşlayın.

#10
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin. Şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin. Tencereye dizin. Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin. Su ilave edin. Şalgamlar yumuşayana dek pişirin. Üzerine reyhan ilave edip servis yapın.

#11
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Hingel malzemeleri: 2 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 5 bardak un, 1.5 bardak su - İç harcı için: 3 patates, Tuz, Karabiber, Kimyon, Pulbiber - Üzeri için: 2 kaşık tereyağı, Pul biber

#12
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Hingel yapılışı: Hingel hamurunu hazırlamak için unu, suyu, tuzu ve yumurtayı derin ve büyük bir kasede karıştırıp yoğurarak sert kıvamlı bir mantı hamuru hazırlıyoruz. İç harcını hazırlamak için; patatesleri haşlayıp ezdikten sonra karabiberi, kimyonu, pul biberi ve tuzu ilave edip karıştırarak iç harcımızı tatlandırıyoruz.

#13
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Hamuru bezelere ayırıp açıyoruz. Hamuru karelere kesiyoruz. Hamurların içlerini patatesli harcımız ile doldurup üçgen şeklinde kapatıyoruz. Bir tencereye su koyup kaynatıyoruz ve içerisine tuz atıyoruz. Hazırladığımız hingelleri tuzlu kaynar suda haşlıyoruz. Haşlanan hingelleri çıkartıp servis tabağına alıyoruz. Tereyağını eritip üzerine pul biber ekleyip kavuruyoruz. Yağı hingelin üzerine döküp servis yapıyoruz.

#14
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Ayran aşı malzemeleri: 1,5 bardak aşurelik buğday, 2 kase yoğurt, 2 kaşık un, 1 orta boy soğan, 1-2 kaşık tereyağı, 3 kase kadar su, Tuz, Fesleğen yada reyhan, Taze kişniş

#15
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Ayran aşı yapılışı: Aşurelik buğdaylar pişirilir. Yoğurt unla sulandırılır pişmekte olan buğdaya yavaş yavaş ilave edilir ve sık sık karıştırılır. Tuzu ilave edilir. Diğer tarafta yağ eritilir, yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Fesleğen yada reyhan da soğanlarla buluşturulur.

#16
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Kaynayan çorbamız 1-2 dakika sonra ateşten alınır ve soğanlarımız ilave edilir. Servis yapılırken ince kıyılmış aş otu diğer adıyla kişniş ilave edilir.

#17
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Borani malzemeleri: 3 patates, 1 litre su, 1 kase yoğurt, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı pulbiber, Tuz

#18
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Borani yapılışı: Bir tatlı kaşığı tuz attığınız suda, patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesler soğuduğunda, kabuklarını soyup, ince halkalar halinde dilimleyin. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurtla karıştırın. Geniş bir kaba yaydığınız patatesleri yoğurtla karıştırın. İyice kızdırdığınız tereyağını da yoğurdun üzerine gezdirin. Dilerseniz, kuru nane ve pul biberle renklendirerek servis edebilirsiniz.

#19
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Kadayıf dolması malzemeleri: Yarım kilo kadayıf, 2 bardak ceviz içi, 4 yumurta, 1 bardak süt - Kızartmak İçin: Sıvıyağ - Şerbeti İçin: 4 bardak şeker, 4 bardak su, 1 dilim limon

#20
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Kadayıf dolması yapılışı: Kadayıftan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve içine ceviz içi koyalım. Kadayıfları lahana sarması gibi saralım. Bütün kadayıfları bu şekilde hazırlayalım. Bir kabın içine yumurtaları kıralım ve yumurtaları iyice çırpalım. İçine sütü ilave edelim ve tekrar çırpalım. Sardığımız kadayıfları, yumurtalı süte batıralım ve hafifçe sıkalım.

#21
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

Derin bir kabın içinde, bol sıvı yağ ile kızartalım. Tencereye toz şekeri, suyu, limonu koyalım ve 15 dk kaynatalım. Soğuk şerbetin içine, kızarttığımız kadayıfları sıcak sıcak atalım ve 1 dk şerbette tutalım, süzgeçle çıkaralım.

#22
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

#23
Foto - Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23