• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yeniakit Publisher
Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor!

Selma Savcı Giriş Tarihi:
Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor!

Diyarbakır'da yazın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan acur, hem 1 tane hem de kiloyla satışa sunuluyor. tezgahlarda yerini aldı.Turşu döneminde de sık rağbet gören sebzenin faydalarına ise doyum olmuyor. Bu sebzeyi ilk kez görenler için acurun faydaları ve sağlığımız üzerindeki etkileri şaşırttı. Peki, bu mucize besinin sağlık faydaları neler? İşte yanıtı...

#1
Foto - Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor!

Susuz yetişen ve yaz mevsiminin başında olgunlaşan acur, Diyarbakır’da hem taneyle hem de kiloyla satışa sunuluyordu. Tanesi 10 TL’den soyulup tuzlanarak satılan acurun kilogramı ise 70 TL’ye alıcı buluyordu. Yaz sonu ise bu fiyat marketlerde 50 TL'ye gerilemiş durumda. Sur ilçesinde seyyar tezgahında acur satışı yapan Recep Güven, yıllardır seyyar tezgahlarda çeşitli ürünler sattığını belirterek, “Şu an acur mevsimi. Sattığımız acurlar çok lezzetlidir. Gercüş ve Midyat tarafından yetiştirilen acurlara talep çok fazla. Acurun yuvarlak siyah ve uzun yeşil salatalık olmak üzere iki çeşidi var. Acurun faydası çoktur. Herkese tavsiye ediyoruz. Bizler de Sur’da yerli ve yabancı turistlere dilerlerse kabuğunu soyup dilimleyip tuzlayarak 10 TL’den veriyoruz. Dileyenlere de kilogramı 70 TL’den satıyoruz” demişti.

#2
Foto - Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor!

ACURUN FAYDALARI NELERDİR? Acur, yararlı bileşenlerle dolu olan ve birçok sağlık faydası sunan bir bitkidir. Hem yaprakları hem de meyveleri çeşitli tıbbi amaçlarla kullanılır. Genellikle turşu formunda tüketilse de bu sebzenin kendisi de çiğ haliyle salatalar ve yemeklere eklenerek tüketilebilir. İşte acurun sağlık açısından faydaları! BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR! Acur, vücuda C vitamini sağlar. C vitamini, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur, enfeksiyonlarla savaşır ve vücudu hastalıklara karşı korur. SİNDİRİM SİSTEMİNİ DESTEKLİYOR Sebzenin içerdiği lifler, sindirim sistemi sağlığını destekler. Lifler, sindirim sürecini düzenler, kabızlık sorunlarını önler ve bağırsak sağlığını iyileştirir.

#3
Foto - Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor!

ANTİOKSİDAN ETKİLER SAĞLIYOR, POTASYUM ZENGİNİ Bu sebze, antioksidanlar bakımından zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşır, hücre hasarını önler ve yaşlanma sürecini yavaşlatır. Bu sayede, kanser ve diğer kronik hastalıkların riskini azaltabilir. İçerisinde yer alan potasyum oranı sayesinde de ayrıca kalbi koruyan acurun sağlık yararları saymakla bitmez.

#4
Foto - Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor!

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR! Acurun düşük glisemik indeksi vardır, bu da kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Özellikle diyabet hastaları için düşük glisemik indeksli gıdaların tüketilmesi önemlidir. GÖZ SAĞLIĞINI KORUYOR A vitamini bakımından zengindir. A vitamini, göz sağlığını korur, görme keskinliğini artırır ve göz hastalıklarının riskini azaltır. Bu nedenle, acurun düzenli tüketimi göz sağlığını korumaya yardımcı olabilir.

#5
Foto - Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor!

MAGNEZYUM ONDAN SORULUR! Acur, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller bakımından zengindir. Bu mineraller, kemik sağlığını destekler, kemik yoğunluğunu artırır ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarının riskini azaltır. KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLUYOR! Bu besin, düşük kalorili ve yüksek lif içeriği sayesinde kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Lifler, tokluk hissini artırır, açlık hissini azaltır ve dolayısıyla kilo vermeyi destekler. Acurun sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. Ancak, herhangi bir sağlık durumu veya diyabet gibi özel bir durumunuz varsa, acur tüketmeden önce bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Toprak

Acur/ Acır/ Nacır/ Nacur/ Ak salatalık/ Ak Nacır/ Kara Nacır/ Ak Acır/ Kara Acır olarak bilinen bitki Anadolu'nun her yerinde yetişiyor, yetiştiriliyor; pazarda, manavda, yetiştiriciler tarafından da satılıyor.

Hasan arpaç

Biz bu sebzeye hıta deriz,acur yabani salatalıktır yarı tombul ve tüylü adını veren acımsı bir tadı vardır,hıta( size göre acur) bağırsak formuna tıpatıp benzeyen bir sebzedir,Ayrıca kırılgan bir yapısı vardır,yere yakın yetişir,eğer kollarından birine yanlışlıkla basarsanız o kollardaki hıtalar acı olur,yani hatanızı size bildirir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23