• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yeniakit Publisher
Diyanet'i hedef gösterdi: İpler tamamen koptu

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Diyanet'i hedef gösterdi: İpler tamamen koptu

Almanya Yahudileri Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster, Müslümanlarla iletişim kurmakta sıkıntı yaşadıklarını ve bunun Diyanet yüzünden yaşandığını öne sürdü. Schuster, Türkiye'yi açıkça hedef gösterirken işgalci Tel Aviv yönetimine tek bir kelime dahi etmedi.

#1
Foto - Diyanet'i hedef gösterdi: İpler tamamen koptu

Almanya Yahudileri Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster, Gazze'de yaşananların ardından ülkedeki Yahudi ve Müslüman kuruluşlar arasındaki ilişkilerin ciddi biçimde gerildiğini söyledi.

#2
Foto - Diyanet'i hedef gösterdi: İpler tamamen koptu

Alman haber portalı web.de'ye konuşan 72 yaşındaki Schuster, Hamas saldırısının ardından Müslüman kuruluş ve cemaatlerden gelen dayanışma mesajlarının sınırlı kaldığını, buna karşılık saldırıyı göreceleştiren açıklamalar yapıldığını savundu. Bu durumun Yahudi ve Müslüman kuruluşlar arasındaki kurumsal ilişkileri belirgin biçimde soğuttuğunu belirten Schuster, iki taraf arasında resmi düzeyde artık neredeyse hiç temas kalmadığını söyledi.

#3
Foto - Diyanet'i hedef gösterdi: İpler tamamen koptu

Almanya'daki büyük Müslüman çatı kuruluşlarında Türkiye kökenli yapıların ağırlıkta olduğunu belirten Schuster, Yahudi ve Müslüman kuruluşlar arasındaki temasların kopmasında Türkiye'nin Diyanet İşleri Başkanlığının da rol oynadığını ileri sürdü.

#4
Foto - Diyanet'i hedef gösterdi: İpler tamamen koptu

Schuster, "Bunların arkasında Türkiye'nin Diyanet İşleri Başkanlığının bulunması da söz konusu durumda rol oynuyor" ifadelerini kullandı.

#5
Foto - Diyanet'i hedef gösterdi: İpler tamamen koptu

Yahudi lider, buna rağmen Müslüman cemaatlerle gelecekte yeniden köprüler kurulmasını umduğunu söyledi. Schuster ayrıca kurumsal düzeydeki gerilimin bireysel ilişkilere aynı şekilde yansımadığını belirterek Müslüman arkadaşlarıyla ilişkilerinin sürdüğünü ifade etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23