• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yeniakit Publisher
Çayı bu şekilde içenler dikkat: Kanser riskini artırıyor!

Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Çayı bu şekilde içenler dikkat: Kanser riskini artırıyor!

Türk kültürünün vazgeçilmezi olan çayın doğru tüketilmediği taktirde ne kadar zararlı olduğunu biliyormuydunuz?

#1
Foto - Çayı bu şekilde içenler dikkat: Kanser riskini artırıyor!

Günlük hayatımızda sıklıkla tükettiğimiz çay ve kahvenin aslında vücudunuza ne kadar zarar verdiğini biliyor muydunuz? Uzmanlar tarafından yapılan son araştırmalar sonucunda çay ve kahvenin aşırı sıcak tüketimi kansere yol açtığı belirlendi. Bu içecekleri tüketirken sıcaklık oranına mutlaka dikkat edin! İşte uzmanların önerdiği o kritik sıcaklık eşiği! Türkiye'de kahve ve çay tüketimi son 10 yılda ciddi bir şekilde arttırılmış durumda. Küresel ölçekte son 10 yılda kahveye 370,3 milyar dolar harcandı. Türkiye'de de tüketim artıyor.

#2
Foto - Çayı bu şekilde içenler dikkat: Kanser riskini artırıyor!

KAHVE VE ÇAYI SICAK OLARAK TÜKETMEYİN: RİSKİ 2.5 KAT ARTTIRIYOR! Birleşik Krallık Ulusal Kanser Enstitüsü araştırmacıları tarafından yayınlanan bir araştırmada, günde 8 kupa ve üzeri 'çok sıcak' çay ve kahve tüketen insanlarda yemek borusu özofagus skuamöz hücreli karsinom (ESCC) gelişme riskinin 5,6 kat daha fazla olduğu tespit edildi. Araştırmacılar bu sonuca Birleşik Krallık'ta sağlık bilgilerinin tutulduğu veri bankası Biobank'teki 500 bin aşkın kişinin verilerini kullanarak ulaştı.

#3
Foto - Çayı bu şekilde içenler dikkat: Kanser riskini artırıyor!

Çalışmaya göre; günde 4 bardak 'çok sıcak' sıvı tüketmek ESCC riskini 2,5 kat artırıyor. 4 ila 6 bardak 'çok sıcak' içecekte kanser gelişme riski 3,7 kat, 6-8 ila bardakta 4,8 kat, 8 bardak ve üstünde ise 5,6 kat artıyor.

#4
Foto - Çayı bu şekilde içenler dikkat: Kanser riskini artırıyor!

İŞTE KRİTİK EŞİK Araştırmacılar, British Journal of Cancer dergisinde yayınlanan bulguların, 65 dereceden daha yüksek sıcaklıktaki içeceklerin "insanlar için muhtemelen kanserojen" olduğunu öne süren önceki araştırmalara dayandığını açıkladı. Kahve için ideal demleme sıcaklığı genellikle 90 ila 96 arasında... Çay için ise en uygun demleme sıcaklığı türüne göre değişmekle birlikte, genellikle 80 ila 100 derece olarak ifade ediliyor.

#5
Foto - Çayı bu şekilde içenler dikkat: Kanser riskini artırıyor!

SICAKLIK NASIL BİR ZARARA YOL AÇIYOR? Sıcak içeceklerin hücreleri yakarak vücuda zarar verebileceği ve bu da genlere zarar veren iltihaplanmaya yol açarak kanser gelişme olasılığını artırabileceği düşünülüyor./ kaynak: akşam

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23