• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Binali Yıldırım’a ‘FETÖ’ kumpası: Yıllar sonra ortaya çıktı
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Binali Yıldırım’a ‘FETÖ’ kumpası: Yıllar sonra ortaya çıktı

Casusluk soruşturması kapsamında itirafçı olan Hüseyin Gün’ün, 2019 seçim sürecinde, İmamoğlu'na yöneltilen PKK/FETÖ suçlamalarına karşılık, Binali Yıldırım'ın organil olmayan FETÖ'ye yönelik geçmiş konuşmalarını öne sürülmesi yönünde talimat verdiği ve İmamoğlu'na yönelik suçlamaları bu şekilde örtbas etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

#1
Foto - Binali Yıldırım’a ‘FETÖ’ kumpası: Yıllar sonra ortaya çıktı

2019 yerel seçimlerine yabancı istihbarat örgütlerinin müdahalesini ortaya çıkaran casusluk soruşturması, İstanbul seçimlerindeki büyük bir kumpası deşifre etti. İtirafçı Hüseyin Gün’ün yazışmalarına göre; Ekrem İmamoğlu’na yöneltilen PKK/FETÖ suçlamalarını örtbas etmek için, AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın eski konuşmalarının maniple edilerek FETÖ bağlantısı olduğu yönünde kara propaganda yapılması talimatı verildiği ortaya çıktı.

#2
Foto - Binali Yıldırım’a ‘FETÖ’ kumpası: Yıllar sonra ortaya çıktı

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Yabancı istihbarat örgütlerinin, Ekrem İmamoğlu ve ekibi aracılığıyla 2019 yerel seçimlerine müdahalede bulunduğunu ortaya çıkaran casusluk soruşturmasındaki detaylar ortaya çıktı. Bu detaylar, İstanbul seçimlerinde seçmen iradesinin sosyal medya üzerinden servis edilen batı merkezli manipülasyon içerikleriyle yönlendirildiğini gözler önüne serdi. Hüseyin Gün'ün, İmamoğlu'nun seçim kampanyası sorumlusu Necati Özkan ile şifreli program üzerinden yaptığı yazışmalarda, o dönemki AK Parti İBB adayı Binali Yıldırım'a yönelik kara propaganda faaliyeti yürütülmesi yönünde talimat verdi.

#3
Foto - Binali Yıldırım’a ‘FETÖ’ kumpası: Yıllar sonra ortaya çıktı

Hüseyin Gün, aynı mesajın devamında şu ifadeleri kullanıyor, "Umarım, İmamoğlu'nun dün açıkladığı politikaları bir yükseltici olarak duyuracak bir gazeteci ağınız vardır. Bu destek eksikliğinin nedeni dijital ordunuzun devreye girmemiş olmasıdır."

#4
Foto - Binali Yıldırım’a ‘FETÖ’ kumpası: Yıllar sonra ortaya çıktı

Gerçek zamanlı analizlerine göre İstanbul seçmeninin, Binali Yıldırım'ın FETÖ ile bağlantısı olup olmadığını araştırdığını belirten Gün, İmamoğlu'na yöneltilen PKK/FETÖ suçlamalarına karşılık, Binali Yıldırım'ın organil olmayan FETÖ'ye yönelik geçmiş konuşmalarını öne sürülmesini ve İmamoğlu'na yönelik suçlamaları bu şekilde üstesinden gelinebileceği tavsiye ediliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

binali yoldırımı övmeyi bırakoın bu sahsı

oglu ailesi şirketler kendisi kim acaba bakalım))))Binali Yıldırım Kürt asıllı ve 20 Aralık 1955 tarihinde Dursun Bey ile Bahar Hanım'ın yedi çocuğundan ikincisi olarak o dönemde Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı bir bucak olan Gölova'nın Günalan köyünde doğdu. Çocukluğu Refahiye'nin Kayı köyünde geçti. Büyükleri Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin Aktarla köyü kökenlidir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23