Bakan Yumaklı: 6 ilimizdeki 7 yangın kontrol altında
Karabük'te yangınların etkili olduğu bölgelerde incelemelerde bulunarak basın açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, devam orman yangınlarına ilişkin son verileri paylaştı.
Karabük'te yangınların etkili olduğu bölgelerde incelemelerde bulunarak basın açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, devam orman yangınlarına ilişkin son verileri paylaştı.
Burada konuşan Bakan Yumaklı, 3 ilde 3 yangının devam ettiğini belirtirken, "Aktif 3 yangın var Antalya, Karabük ve Mersin'de yerleşim yerlerini etkileyecek bir durum yok. Bugün ve yarın sıcaklık daha da artacak, Ağustos'un ilk haftasına kadar sürecek." ifadelerini kullandı.
Yumaklı devam eden yangınlara ilişkin şöyle konuştu:
“Devam eden yangınlar var. Karabük'ün Safranbolu ilçesinde gece boyu mücadelemiz sürdü. Sabahın ilk saatlerinde kara araçların müdahalesi ile başlamak istedik ama yoğun sis ve duman izin vermedi, lokal olarak hava araçlarının müdahalesi söz konusu. Burada 2 uçak 24 helikopterle bugün bu mücadelemizi sürdürmüş olacağız. Antalya Gazipaşa'da 2 uçak, 11 helikopterin müdahalesi sürüyor. Gece boyu karadan müdahale sürdü, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava müdahaleleri başladı. Karadan da yine arkadaşlarımızın müdahalesi sürüyor.”
Yumaklı, bugün ve yarın hava sıcaklıkların ülke genelinde artacağını söyleyerek, "Ağustos'un ilk haftasına kadar sıcaklık yükselecek" dedi. Yumaklı, Kuzey Ege'nin önümüzdeki günlerde risk taşıdığını da belirtti.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23