• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Yavuz Bahadıroğlu
Yavuz Bahadıroğlu
TÜM YAZILARI

Mecburen, mecburiyetten!

13 Ekim 2020
A


Yavuz Bahadıroğlu İletişim: [email protected]

Okul yıllarımda bendeniz mecburen “devletçi”, mecburen “laik”, mecburen “inkılâpçı” idim!..

Oysa Başöğretmenim, gönüllü “devletçi”, gönüllü “laik”, gönüllü “inkılâpçı”, gönüllü “Atatürkçü”; hem “çağdaş”, hem “modern”, hem “cumhuriyetçi”, hem hemde “ilerici” idi. Bu yüzden imtiyazlı sınıftandı.

O istediği tarihî şahsiyeti, dilediği siyasetçiyi sevebilir, bunu dilediği gibi açıklayabilir ve inandığını her zeminde rahat rahat yaşayabilirdi. Ben ise inandığımı yaşama, istediğimi sevme ve sevgimle nefretimi özgürce açıklama hakkından mahrumdum! (hâlâ da öyleyim).

O sevip saydığı insanları, arkasına devleti de alarak, her zaman, her yerde anabilir, anlatabilirdi, ama ben sevdiklerimi gizli gizli anmak, kendi ülkemde âdeta bir “mücrim” gibi yaşamak zorundayım!

Bu ülkede resmî ideolojiyi savunanların, adına “Kemalizm” denen öyle kalın bir zırhları var ki, hiçbir demokratik hak onu delemez. Demokrasi aykırı fikirlere lâzım! 

Ne çok marş ve şiir ezberlettiler. Zihnimi Faruk Nafız, Behçet Kemal, Kemallettin Kamu işgal etti.

“Ne örümcek ne yosun/ Ne mucize ne füsun,

Kâbe Arab’ın olsun/ Bize Çankaya yeter!” (Kemallettin Kamu).

“Yerde o/ Gökte o/ Denizde o/ Her yerde o;

Varsın, teksin, yaradansın (hâşâ),

Sana bağlanmayanlar utansın!” (Aka Gündüz).

Behçet Kemal, Süleyman Çelebi’nin Mevlidini değiştirip “Atatürk Mevlidi”ne bile dönüştürmüştü:

“Ol Zübeyde, Mustafâ’nın ânnesi,

Ol sedeften doğdu ol dürdânesi!

Gün gelip oldu Rızâ’dan hâmile,

Vakt erişti hafta ve eyyâm ile…”

Benim “taraf” olduğumu söylediğim “ilke”lerin CHP’nin altı okundan üçünü oluşturduğunu, “demokrat ailenin CHP’li oğlu” olarak yetiştirildiğimi sonradan anladım. 

“Onlar geçmişte kaldı” mı dediniz? Kalmadı efendim! Bu konuda hemen hemen hiçbir değişiklik olmadı: Çocuklarımız hâlâ “mecburen CHP’li” olarak yetişiyor. Tıpkı bizim gibi, onlara da “şiire benzemez şiirler” okutuluyor:

“Önce Atatürk…

Yurdumuzdan önce/ Bayrağımızdan önce/ Atatürk’ü öğreniriz/ Acaba neden?

Çünkü/ Ne bayrağımız olurdu/ Ne yurdumuz kalırdı/ Atatürk olmasaydı.” (Türkçe, 2, Koza Yayınları).

Türk’ün varlığını tek kişiye bağlayan bu tür yaklaşımları ilkokul ikinci sınıflarda okuyan çocuklarımızın körpe beyinlerine çakıyorsak, bu müfredatı okutanlar, Atatürk’ten önce var olmadığımıza, ondan sonra da var olamayacağımıza mı inanıyoruz?

Gerçek şu ki, en az beş bin seneden beri devletimiz, bayrağımız, toprağımızla varız! Türk’ün hayatı yüz sene önce başlamadı. İnşallah sonsuza kadar var olacağız!

Üstünde yaşadığımız toprakların Anadolu bölümü Sultan Alp Aslan’dan, Balkanlar’daki topraklarımız Orhan Gazi’den, Sultan I. Murad’dan ve Yıldırım Bayezid’den, İstanbul ise Fatih Sultan Mehmed’den bize armağandır. 

Atatürk bu toprakların bir kısmının işgali üzerine, Padişah emriyle, “Milli Mücadele”mizin başına getirilen “Osmanlı Generali”dir. Başarı kazanınca sistemi değiştirmiş, cumhuriyet ilân etmiş ve ilk Cumhurbaşkanı olmuştur.

Yaptıkları zaten yeteri kadar önemlidir, bir de abartmanın ne anlamı var? 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Henuz teshis bile konmadi daha.

Bir millet nasil oldu da cephede yendigi dusmanin kanunlariyla yonetilmeye mecbur edildi, kilik kiyafetini giymeye, hayat tarzini yasamaya mecbur edildi? Bin yillik lideri ve temdilcisi oldugu dinini, gecmisini ve atasini inkar etmeye, yermeye zorlandi!? Hani: "Payitaht ve padisahimiz efendimizi esaretten kurtamak icin asgere gelin" diyerek asger toplamislardi!? Birakin Turk tarihini dunya insanlik tarihinde bile bu derece buyuk bir ihanet yok. Bin yillik Turkislam milletinin son 100 yilda basina gelenler 100 lerce doktara tezi konusudur. Ama henuz dogru teshis tanim bile yapilamadi daha.

....

Sayın yavuz bey dilinize yüreğinize sağlık Allah cc razı olsun.Yorumumu bir hadis-i şerifle açmak istiyorum.Peygamberimiz SAS şöyle buyurur .Beni fazla sevmeyin hıristiyanlar gibi hz isayi sevdikleri gibi haşa onuilah yaptılar.Gelelim konumuza yüz senedir cumhuriyet kuruldu ve yüz seneden aynı zihniyet devam ediyor.Buyurduğunuz gibi yanlış yöntem dinden uzak bir nesil yetiştiriyor.Sebeb milli eğitimdir milli eğitim milli değil.bir parti zihniyetidir.Bundan dolayı bu halk din düşmanı gençlerimiz din düşmanlığı yapıyorlar.Çare özümüze dönmek o
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23