• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PYD Münbiç'e geçerse Türkiye vuracak

Yeniakit Publisher
2016-01-10 08:54:00 - 2016-01-10 09:09:47
PYD Münbiç'e geçerse Türkiye vuracak

Türkiye sınıra yerleştirdiği 40 kilometre menzilli Fırtına obüsleri ile teyakkuza geçti. PYD Münbiç’e girerse obüsler tarafından vurulacak.

Türkiye'nin Fırat'ın batısına karşı teyakkuz hali, PYD'nin kantonları birleştirme planlarını çeşitlendirmesine neden oldu. Büyük kısmını PKK'nın Suriye'deki askeri kanadı YPG'nin oluşturduğu ve bazı milis grupların katıldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG), ABD'nin hava desteğiyle Tışrin Barajı ve Karakozak Köyü güneyindeki köprüyü ele geçirdi. PYD, böylelikle Afrin kantonuna ulaşmak için alternatif bir güzergah oluşturdu.

AZEZ'E YAKIN MARKAJ

PYD'nin Kobani ile Afrin Kantonları arasındaki bağlantıyı kurmak için üç planı bulunuyor. PYD içinde Kobani'deki bazı unsurlar, Türkiye'nin kırmızı çizgilerini tanımama ve Cerablus üzerinden Afrin'e ulaşma konusunda bastırırken, bir diğer planın ise ele geçirilen köprü üzerinden ve Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan 40 kilometre derinliğindeki alanı ihlal etmeden Afrin'e bir yol açmak olduğu belirtiliyor. Yine PYD'nin Afrin Kantonu'ndan harekete geçerek Kobani'ye yönelmesi de dile getirilen planlar arasında yer alıyor. Bu plana karşı Azez bölgesi de Türkiye'nin yakın markajında bulunuyor.

TÜRKİYE TAKİP EDİYOR

Türkiye'ye karşı tek başına hareket edemeyen PYD'nin kantonları birleştirme planlarından hangisini devreye sokacağını, bölgede PYD'ye yakın duran ülkelerin verecekleri destek belirleyecek. PYD'nin kantonları birleştirmek üzere attığı adımlar da Türkiye tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye, Rakka-Cerablus arasında bulunan Münbiç kasabasının YPG'nin eline geçme olasılığını PYD'ye karşı harekete geçme vakti olarak belirledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

MÜNBİÇ OBÜSLE VURULACAK

Gaziantep Karkamış civarında bulunan Fırtına obüslerinin yönleri Münbiç'e çevrildi. Münbiç, Türkiye sınırına 37 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Fırtına obüsleri ise kaliteli mühimmatla 40 kilometreye kadar etkili menzile sahip. Dolayısıyla vur emri alan asker, PYD'yi Münbiç'e girdiği anda top atışıyla püskürtecek. Bölge, gerek yerel kaynaklardan ulaşan istihbarat bilgileri, gerekse havadan insansız hava araçlarıyla anlık olarak kontrol ediliyor. Yine Kilis'te de Azez saldırısına karşı obüsler nöbet tutuyor.

Yeni Şafak

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23