• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstiklal Marşı Cumhuriyetten sonra kabul edilebilir miydi?

28 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Umut Özkan

5816 kalkmadan yakın tarihimizi hakkıyla anlayamayacağız.. burası kesin..
  • 4 Yıl Önce

Vatansever

Toplumumuz ortadan ikiye ayrılmış vaziyette ve yarı bir kesim hakikatleri anlamakta zorlanmaktalar. Çünkü chpkk ve türevleri 70-90 yıldır insanlarımızı zehirlemişler ve bu zehrin akıtılır temizlenmesi sivil örgütlere düşmekte. Seçimde yaklaşıyor, durmadan yorulmadan her yerleşim bölgesindekilere çirkinlikleri anlatmalıyız.
  • 4 Yıl Önce

Kâri

Elbette kabul edilmez di. Ezanı yasaklayan, Arapça eğitimi suç sayan, hocaları astıran sistemi kuran ve İslamı yok etmeyi vazife edinenler . Ve (haşa) Gökten indiği sanılan kitap diye hitaben halke seslenenler bu ,Allah, Ezan, Vatan,Millet geçen Marşı tabiki kabul etmezdi.. Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'a rahmet ve minnetle.....
  • 4 Yıl Önce

antikemalist

Kemal paşa cumhuriyetten sonra camide hutbe okuyabilir miydi!
  • 4 Yıl Önce

Rabia Gülnuş

Karot kalem, mahirane deliyor yine dimağlarımızdaki betonları.Muaccel değil teenni ile hem de..  
  • 4 Yıl Önce

Umut Özkan

İmkânı mümkünü yok edilemezdi.. Chpkk virüsten beterdir..
  • 4 Yıl Önce

Said

Kitapları toplatılan, gurbette yaşamaya mahkum edilen, kendisiyle yetinmeyip oğlu Emin'i askerdeyken Kur'an dersi yapıyor diye hapse atan bir zihniyet bu marşı kabul etmezdi elbette.  
  • 4 Yıl Önce

Hasan

Mehmet Akif mezhepsizdi. Abdülhamit düsmaniydi. Mustafa Kemal Ayasofya yı tam hatırlamıyorum ama siyasi bir gerekçe ile (galiba balkan pakti kurulacagi için) müze yapmıştır. Devlet başkanlarının siyaset gereği böyle şeyler yapması dinimizde caizdir.  
  • 4 Yıl Önce

Ersan

Peki neden marş değiştirilmedi. İkinci meclis , İnönü ve tek parti dönemi vs.. halk tepkisinden mi çekinildi. Yani marşın yazarı sürgünde iken marş mecliste okunmaya devam etti. İlginç!
  • 4 Yıl Önce

Hani özgürlük

İnsan Hakları, özgürlük, demokrasi var ya, şimdi çok mu rahat yazıyorsunuz. Çok büyük bir şeytâni oyunun içindeyiz. Rabbim kimselere böyle bir şey yaşatmasın.
  • 4 Yıl Önce

Süleyman

Saltanatı kaldıran, Cumhuriyeti ilan eden,Halifeliği kaldıran,laiklik ilkesini getiren,kılık kıyafette yenilikler yapan,medeni kanunu getiren,harf devrimini yapan,anayasadan devletin dini ibaresini çıkaran,ezanı ve dili türkçeleştiren, kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren vb Atatürk Istiklâl marşını degistiremezmiydi.Çokta haklı gerekçesi varken.Çünkü birlikte söylenmesi en zor marş.
  • 4 Yıl Önce

Evet köprülerin altından sular akmaya hep devam etti...

O kadar çok aktikisular ve zaman...istiklalimizin sembolü meclisimizin milletvekili değişim yapısına uzulenler cumhuriyeti kuran ordu ve başkomutanını..... sapkın...din düşmanı..hilafet düşmanı diye niteleyip katlini isteyen iyani bulbulzadenin yaptığının tam tersini yapan iskilipliyi şapkaya muhalefetten cezalandırıldı dediler.............suratle......sular akıyor ....akmaya devam ediyor köprülerin altından.....devletinden hırka çalanın günahları AFFOLMAZ din anlayışından....keske yunan kazansaydı düşüncesindeki...vataninin bile çalınmasına gozyumabilecek anlayışın değer gördüğü kıymet verildiği...huzurunda el pençe divan durulduğu günlere geldik.....allah her şeyin hayırlısını versin.....vatandasin bile.......
  • 4 Yıl Önce

Sedat

Şu ortaya çıkmasını beklediğimiz hakikat ne zaman çıkacak acaba! Hep hakikatın kırıntıları ile yetiniyoruz. Yeter artık, hakikatların tam olarak yazılabildiği Özgür bir ortam istiyoruz. Allah Bülbülzade gibi vatan için, din için şehit olanlara rahmet etsin. Sadece Bülbülzade’leri şehit etmediler yeni Bülbülzadeleri yetiştirecek eğitim sistemini de yok ettiler.
  • 4 Yıl Önce

Kız gibi bir meclis olmuş

Devlet başkanı vedatın yavuklusu. Diğer milletvekillerinin yavuklularını bilmiyoruz. Kadınlardan önce kadın gibiler meclise girmiş. Kadınlara seçme seçilme hakkı verdik diyorlar ya, verenlerde kadın gibiler, mecliste. Zaten varmış kadınların seçme seçilme hakkı. Şanlı osmanlıdan sonraki düşülen rezil duruma bakın.
  • 4 Yıl Önce

Asım,ın nesli

Birkaç gün önce, çat pat da olsa Türkçe konuşan İsrail cumhurbaşkanı olduğu söylenen bir Yahudi ülkemizi ziyaret etti, bu kişi Türkiye cumhuriyeti devleti topraklarına girdiğinde ilk koştuğu yer anıtkabir oldu, bu kişinin, Endülüsten kovulan yahudileri getirip selanikte onlara yurt veren 2.Beyazıt,ıda ziyaret etmesi gerekmezmiydi gerekirdi elbet, ama yapmadı bunu, yapamazdı çünkü yahudiler yeryüzünün en ahlaksız, en aşağılık, en alçak, en kalleş milletidirler.
  • 4 Yıl Önce

Madem dini bir marştı neden kaldırmadı kemalistler

O kadar islamın şiarı olan hükümleri kaldıran mandacı kemalistler milli marşı neden kaldırmadı ve üstüne istiklal ismini koydular. Çünkü kurdukları batıcı manda devletinin halk gözünde itibar kazanması için. Ülkeyi avrupa denen düşmandan kurtardık biz kahramanız size istiklal verdik yalanlarını kuvvetlendirmek için. Halbuki ortada istiklalin olmadığı tamamen avrupa düşmanının müstemlekesi yapılmış bir devlet kurulduğu laikliğin alınmasından ve devrimlerden apaçık ortadaydı. Onuncu yıl marşını da alabilirlerdi milli marş olarak ama ihanet alenen ortaya çıkmış olurdu bundan çekinip istiklal marşıyla yetindiler. Onlar ihanetlerini kuvvetlendirmek için 1921 değil 1930 da da kabul ederlerdi bu marşı.
  • 4 Yıl Önce

SAYIN HOCAM ÇOK DOĞRU SÖYLEDİ HER ŞEY AZAR ZAR OLDU BU ZAR ZAR DEDİĞİN ASLINDA ÇOK DERİN TARİHLERE GİDİYOR HOCAM NE OLDUYSA 1453 SONRA OLDU HANİ KADI KÖYÜN DUVARINDA YAZMIŞLARDI ZÜLÜM 1453 BAŞLADI ASLINDA ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞLER,,,AMA İŞTE BİZE BU TARİHTEN SONRA AZAR AZAR YAPTILAR,,,İSLAM GELİYOR OSMANLI GELİYOR,,,AVRUPAYI AYAĞA KALDIRDIK AVRUPA BİR BİRİNİ YARKEN SAVAŞLARLA SAVAŞI BİZ DURDURDU AVRUPAYI ASKERİ VE EKONOMIK OLARAK BİRLEŞTIRDIK,,, BİZİ TIKMAK İÇİN ELÇİLER GELDİ,,ORYANTALİSTLER VE CASUSLAR GELDİ OSMANLI NASIL BİR SİSTEMİ VAR ARAŞTIRDILAR,,,,ARKASINDA KAPITALİSYONLAR AK DENİZE GİRDİLER TİCARETİ ELİMİZDEN ALDILAR,,,MİSYONER OKULLAR AÇTILAR SABATAY,,ERMENİ,,RUM,,,MÜSLÜMAN ÇOCUKLARINI MİSYONER OKULLAR AÇARAK DEVŞİRDİLER AVRUPAYA GÖNDERDİLER EĞİTİLER,,,BAŞLADI BİRİNCİ İKİNCİ TANZIMAZ VE İSLAHAT ,,,HÜRİYYET İSTERİZ DEDİLER ULU HAKANI İNDİRDİLER ,,, BU TARİHTEN İTİBAREN CUMHURİYET KURULMADAN OSMANLIYI LAİK BİR ÜLKE YAPTILAR ,,, SIRA BAŞIMIZA BİR LİDER LAZIM AMA ÖNCE PARLATMAK VE KURTARICI BİR LİDER İÇİN (((( BİR TİYATRO KURTULUŞ SAVAŞI ÖNE BU LİDER İSLAM ALIMLERİNİ KULLANDI SONRA ASTI,,DİL DETTİ DİN GİTİT NE KALDI TÜRKİYEDE BİZDE KÖYLÜ DERKİ (((( B,,O,,,,K,,,I,,Y,,K )))KALDİ İŞTE ,,,İŞTE MEHUMAKIF BU ACILI GÜNLERDE ESİNİLEREK ((( İSTİKLAL MAŞINI YAZDI)))) DÜNYADA BÖYLE BİR VATAN ŞAİRİ HİÇ GELMEDİ,,,DİNLEYE ANLAMYAN AĞLAMAYAN HİÇ MİLLİ DEĞİLDİR DEMEK,,,VESSELAM,,,,
  • 4 Yıl Önce

ehlisalibin cırık sesi chp vede selanik dönmesi ozübbeler istiklal möarşını kabul etmezdi şimdiki saadetin başındaki  temel de karşı çıkardı
  • 4 Yıl Önce

Ali

Sayın yazar, cumhuriyetten sonra isteselerdi değistirebilirlerdi,buna engel mi vardı?
  • 4 Yıl Önce

Molla kasım

İspanya kökenli çocuklar ingilizlerin gözetiminde avrupai bir nesil istiyorlardı başardılarda hala da devam ediyor aslına düşman soysuz ve alçak bir nesil türetildi vesselam
  • 4 Yıl Önce

nur

chphdpkk asla kabul etmezdi. Bu kesin.
  • 4 Yıl Önce

LAİK hiç değilim, olmuyacağımda,a

NE, ZAMAN BİZİM de Din Başkanımız olacak. İstanbul'da patrik Vatikan'da papa İstanbul'da hani Bizim Din Başkanımız????????????
  • 4 Yıl Önce

devrim

Başka konuları da buna kıyasen anlamamıza yarayan formüller içeren çok güzel bir yazı. şunu da belirtseniz iyi olurdu: İslam tarihinde tüm zaferlerde doğrudan ALLAH ın yardımı görülmüş, en son KIRIM, KURTULUŞ mücadelesinde olmuş. KIBRIS TA ALLAH ın doğrudan yardımıyla kazanıldığı katılanlarca bizzat müşahede edilip, başta İNANÇSIZ OLAN DENKTAŞ ve tüm katılanlarca anlatılmıştı. Onun için bu zaferlerin asıl sahibi olan ALLAH a sonsuz HAMT ve ŞÜKÜR bu işin olmazsa olmazıdır. Başta DEDEM rahmetlide rütbeli olarak katılmıştı. O ve diğer katılan rütbeli katılanlardan dinlediğime göre; SAKARYA Muhaberesinde ciddi bir ÇARPIŞMA OLMAMIŞ. 22 ağustos günü DÜŞMAN KOMUTANI İNGİLİZ GENERALİ nin MAYMUNU KUDURUP SAHİBİNİ PARÇALAMIŞ. BAŞSIZ KALAN YUNAN ORDUSU DAĞILIP KAÇMAYA BAŞLAMIŞ. BİZ ARKASINDA GİTMİŞİZ. DUMLUPINAR VE İZMİR de de ÇATIŞMA OLMAMIŞ. YUNAN ÜLKESİNE GİTTİKTEN SONRA BİZİMKİLER VARMIŞLAR. Haliyle bu zafer doğrudan doğruya O GÜN MAYMUNU KUDURTUP DÜŞMAN BAŞKOMUTANINA SALDIRTAN ALLAH ın bir lufu olmuştur. malumunuz yakın tarihimiz GERÇEK KAHRAMANLARIN HAİN GÖSTERİLDİĞİ, GERÇEKLERLE HİÇ BİR İLGİSİ OLMAYAN İNGİLİZ DAYATMASI BİLGİLERDEN İBARET. Kendi tarihçilerimizin yazdığı resmi bir kaynak da yok. YAZMAK TA hala YASAK. Yine o zamanın canlı şahitlerinden duyduklarıma göre; Malumuz marşın yazılma sebebi, hayatımızın her safhasında bulunan İslam i uygulamaların kaldırılıp YERİNE BİR ŞEYLER Konulmasıdır. Bu gaye ile yarışma açılmış, bu marştan daha anlamlı daha güzel 500 eser katılmıştı. (BUNLAR HALA GİZLİ VE AÇIKLAMIYOR) onlar önce bu zaferi bize bahşeden Rabbil Alemin e hamt ve şükürle başlayıp, cihadın kutsiyeti, vatan savunmasının önemi vurgulanıp, BU UĞURDA CANINI MALINI FEDA EDENLER RAHMETLE ANILIP tekrarından ALLAH ın bizi koruması duasıyla bitiyordu. O eserler ret edilmiş, yerine Abdul Hamid i isyanla yıkan zümreden olan ittihat terakki mason kulübü üyesi olduğu söylenen Mehmet Akif çağırılıp mason ruhuna uygun bir marş yazılması emri verilir. Her ne kadar onların isteği doğrultusunda yazılsa da sonuçta Akif Osmanlı Okulu mezunu olduğu için İslami kelimeleri kullanmadan yazamamıştır. Farkında iseniz, bu marşta zaferi asıl kazandıran bize ihsan eden Allah a hamt ve şükür yoktur. sizin de açıkladığınız gibi, içinde geçen İslam ı çağrıştıran hak, ezan, şüheda, hak ka tapmak, vs. kelimelerinden de rahatsız olmuşlar ki, biraz isteklerine uygun olan ilk iki kıtası okunur. O da öyle bestelen di ki. Dinleyenler hiçbir şey anlamayacak hale getirildi.
  • 4 Yıl Önce

Nur

KABUL EDİLMEZDİ O GÜNKÜ CHP ZİHNİYETİNİ BU GÜNKÜ CHP YE CHPLİLERE BAKINCA AYNA GİBİ GÖRÜRÜZ . ALLAH BU ZİHNİYETİ ÜLKEDE İKTİDAR ETMESİN
  • 4 Yıl Önce

Konuşmak , konuşabilmek

Tarihimizin üstü örtülmüş, bilinmeyen , bilinse de konuşulamayan hassas kısımlarını konuşabilmek ,üzerinde düşünebilmek için önce tabuların, ön yargıların düzelmesi lazım diye düşünüyorum ki bu da oldukça zor bir süreç gibi görünüyor halen.
  • 4 Yıl Önce

Müslümandan nefret ederdi

Ayasofya’yı kapayan İstiklal Marşını mı kabul edecekti, pehh..
  • 4 Yıl Önce

MUSTAFA

"Allah demenin yasak olduğu zamanlarda İstiklal Marşını okuyup-açıklayarak huzur buluyorduk." Mahir İz.Aslına bakılırsa bugün İstiklal Marşı'nın yazarının adı gönüllü bir şekilde yadedilirken,Akif'in peşine "hafiye takanların" isimleri zora ki söylettiriliyor.
  • 4 Yıl Önce

MTAN

Devletin dini İSLAM 1928'de neden kaldırıldı ? Bunu sormanın suç olduğu müslüman ülke düşünün, HAKKA TAPAN !
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23