• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekonomik Krizin Çözümü İsraf Etmemekte Yatıyor

24 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Hayırlı cumalar

ALLAH'IM, Cümleten fetoculardan, fetoseverlerin, chpkk, hdpkk, ipkk, devakk, gelecekkk, nın şerlerinden sana sığınırız.
  • 3 Yıl Önce

doğru

Bu, yazı, arada bir yayınlansa ne iyi olur.
  • 3 Yıl Önce

TC Bursa

İsraf dedinizde, mesela bir devlette vatandaşı mali olarak sıkıntıda iken, 13 adet hava aracı olması israf degilmidir?  
  • 3 Yıl Önce

Atçeken

Ailede bir kişi çalışıp, evi geçindiriyordu, şimdi iki kişi çalışıp zor geçindiriyor. İhtiyacı olan kadınlar çalışsın, her kadın çalışacak diye empoze etmeyin.
  • 3 Yıl Önce

Hayrettin

Hocam,bugünkü"Ekonomik Krizin Çözümü Israf Etmemekte Yatıyor " Başlıklı yazınız okudum.Özür dileyerek, yazınızı problemli buldum.Baştan şunu belirtmeliyim ki,kapitalizmimin uygulandığı tüm ekonomilerde, zenginin daha çok zengin,,çalışan (emek işgücü/işçi ) kesimin ise fakirleştikçe fakirleştirtiği bir sistem olduğu,iktisatçıların bildiği bir gerçektir.Başka bir anlatımla;sermayenin azınlık bir kesimin elinde toplanması diye de söylemek mümkün.
  • 3 Yıl Önce

Salihce

Sarayın günlük 7 milyon TL giderine de keşke değinseydiniz !!!
  • 3 Yıl Önce

Alperen

Tabi canım, kadın hizmet eder, itiraz etmez edemez, , okursa çalışırsa erkeğe muhtaç olmaz, ağız kokusu çekmez, birde nafaka alırsa vay başımıza 
  • 3 Yıl Önce

Ahmet

Samimi olsan eşit işe eşit para derdin 
  • 3 Yıl Önce

Faruk BEKCAN

Tüketim ekonomisi bir politikadır.Kapitalist sistemin vazgeçilmez politikasıdır.Türkiye, özellikle 2000 li yıllardan sonra " tüketim ekonomisi, beton ekonomisi...v.b. " saçma sapan, ülkeyi dejenere eden ve toplumu ekonomik çıkmaza sürükleyen politikayı belirlemiş durumdadır. 
  • 3 Yıl Önce

Gören Göz

Bu anlatıklarınız tabiki doğru,ama bu küçük boyutlu olan israflardır. Asıl buz dağının altını ben söyliyeyim. Bizdeki en büyük ama çok çok büyük israflar, yanlış organizasyonlardan geçiyor. Nüfusumuzun beşte birini ülkemizin yüzölçümünün doğsan"da(90/1) birine (İstanbu) yaşamaya mahkum edersek olmaz. Halbuki bunu yerinde üretim yaparak düzeltebiliriz. Bir kaç örnek vereyim; deri fabrikalarının İstanbul da işi olmamalı. Bu hem taşıma masrafını artırıyor hem anadolunun gelişimini engelliyor. Siz Anadoludan beş kamyona yükleyip getirdiğiniz yaş deriyi işlendiğinde yükü bir kamyona düşer. Halbuki deri fabrikaları Anadolunun çeşitli kentlerinde olsa oralarda işlenecek deriler beş kamyon yerine bir kamyonla İstanbula işlenmiş deri taşınmış olur. 
  • 3 Yıl Önce

Zafer

Bir de köprülere ,hastanelere, havaalanlarına giden paralardan bahsetmis olsaydınız iyi olurdu.
  • 3 Yıl Önce

vehbi

ekonomiden anladığınız yok.aranızda anlayan biri olsa fikir önerirdi. tek söylediğiniz gariban az yesin yerine siz semireceksiniz ya.
  • 3 Yıl Önce

Vallahi bravo.

Lafı döndürdün dolaştırdın kadına bağladın ya bravo. Bırak Amerikayi veya kadını. Sen yönetenlerden başla. Tarim Kooparatifi tanzim satışın müdürü, huzur hakkıyla birlikte 62.000 TL alıyormuş. Bu 62 değil de 10 bin lira alırsa huzursuz mu oluyor. Bu huzur hakkı zirvaligi nereden çıktı. Bunuda bu iktidar yumurtladı. Iktidar savurgan ve aynı Anap gibi kendi zenginini oluşturdu. Bunlara bir lafın yok ta kadına mi var. Her taraf israf. Haramı çiğnemeden yutanlara hicmi lafın yok. Yoksa korkuyormusun.
  • 3 Yıl Önce

Ömer

Muhterem Vehbi bey makalelerinizi beğeniyor ve okuyorum . Kadını çalışmaya zorlamak teşvik etmek aile facialarına sebep olmaktadır . Bunu görüyor şahid oluyoruz . Amerikalı nın yazdığı bilinmeyen şeyler değil ki . Apaçık ortada . İslam neyi emretmişse bunda bir hikmet vardır . Kadın evinde mutlu olur . İsrafa gelince Allah o kadar nimetler vermiş ki ne kadar şükretsek az . Fakat inanılmaz israf var . Evde , otelde , lokantada , çarşı da , markette her yerde israf diz boyu . Mutlaka önlenmeli insanlar uyarılmalı . Devlette de israf çok .
  • 3 Yıl Önce

Gören Göz

Gıda enflasyon ünü 0/0 70 oranında düşürecek öneriyi sunuyorum. Bu öneri aynı zamanda çiftçinin kazancını en az ikiye katlıyacak, devletin gıdadaki vergi gelirini artıracak ve tüketicinin yüzde eli ile yüzde yetmiş oranında daha ucuz gıdaya ulaşmasını sağlayacak. Önerim şudur; bütün illerimizdeki bir çok mahallesinde çiftçi pazar yerlerinin kurulmasından geçiyor, tıpkı kurban pazarları gibi. Bu pazarlarda sadece ve sadece çiftçiler ürün satabilecek, aracı olmayacak. Bir çiftçi sadece kendi üretiği ürünü satabilecek'i arkadan gelenlere yer açılsın. Şu anda tarlada 50 kuruşa satılan kıvırcık markete beş liraya satılıyor. Bunu çiftçinin kendisi getirip pazarda satışa sünsa fiatı yüzde eli ile yetmiş arasında azalır. Çifçi bunu tarlada eli kuruşa satacağına, eli krş. taşıma maliyet,i eli krş. vergi, eli krş. ta daha üstüne koyarak 2 ( iki) liraya satar. Şu anda tüketici beş liraya aldığını iki liraya almış olur. Devlet şu an ürün başına aldığı vergiden daha fazla vergi almış olur. Çiftçide şuan satığı fiatın iki katına satmış olur. Bu yöntemde herkes ama herkes kazanıyor kaybeden yok. Bu yöntem aynı zamanda çiftçiyi daha fazla üretime teşfik eder, çünkü üretiğini satmama gibi bir düşünceyi aklında atar. Böylece milletimiz de yeterli ve kaliteli beslemeye kavuşmuş olur. İnşallah bu yorumum sayın cumhurbaşkanımıza ulaşır.
  • 3 Yıl Önce

AHMED

Vehbi Bey kardeşim.Kaleminize sağlık.Çok yerinde tespitler. Ama Cumhurbaşkanımızın eşi kadınların çalışması için elinden geleni yapıyor. Dört torunum var. Anneleri çalıştığı için kreşlerde-iş yerlerinde rezil oldular. Hatta bir oğlum boşandı. Gelinim hiç bir şey almadan eyvallah deyip gitti .Torumlarım günlerce anne diye ağladılar.Psikolojileri bozuldu. Psikiyatri doktoruna götürdüm. Bir eve ne kadar para giriyorsa o kadar çok müsrif harcanıyor. Eşi çalışmayan emekli memurum. Allaha şükür iki evim var. Oğlum ve gelinim 20 yıldır sigortalı işte çalışıyorlar. Kirada oturuyorlar. Ellerinde 4-5 tane kredi kartı var.
  • 3 Yıl Önce

İsmi lâzım değil

"Geçti borun pazarı sür eşşeği Niğde'ye" Maalesef erkekler bunu ev hanımlarını "sen bütün gün evde ne yapıyon" "bütün gün evde iki seksen uzanıyon" diye aşağılamadan önce düşüneceklerdi. Allah bu toplumlardan kadınların intikamını bu şekilde alıyor. Bir iki nesil hebâ oluyor, (boşanan ailelerin çocukları, analı, babalı öksüzler şeklinde) ama yapacakta fazla bir şey yok artık bu saatten sonra. Dibe vurmadıkça düzelme, yükselme olmayacaktır, tıpkı top misâli...
  • 3 Yıl Önce

bozeren

umarım başımızdakiler bu yazdıklarınızı okur da, istifade ederler. yine de hiç sanmıyorum.
  • 3 Yıl Önce

Atilla

Önce, devlet kendisi israftan vazgeçmeli. Neredeyse bir yumurtayı taşımak için 30 kişi görevli. Batı ve gelişmekte olan ülkeler arasında en müsrif devlet Türkiye'dir.
  • 3 Yıl Önce

Teşekürler sayın vehbi bey

bende bunu söylüyom dogru tesbit, birde ihtiyacım yokken başkasında olan benimde olsun. bırakda başkasında olsun, çünkü fazla çeşit toplum içinde motife, misal kahvaltıda on recel tatlısı var hepside reçel olsa insanın iştahı kaçar bizler sofrada doyunca şükrederiz rabbimize sonra yarabbi olmayanada ver herkes birbirini sever böyle düşünürsek, eger.
  • 3 Yıl Önce

Fatih

Allah Teâlâ razı olsun Hocam ellerine sağlık.
  • 3 Yıl Önce

Helal olsun

Vehbi hocam bu zamanda bu meselelere girmek cesaret ister. Sizi tebrik ediyor yazılarınızın devamını diliyorum.
  • 3 Yıl Önce

Korkut

ISRAF EVVELA AHLAKDAN BASLAR.NICE INSANLAR GORDUM.ZIL ZURNA SARHOS.ABI KARIM SABAH ISE GIDECEK OTOBUS PARASI YOK ODUNC PARA VER DIYEN.ISRAF TOPLUMU OLAN BATI TALITCILIGI.BIR KISININ ONLARCA ATAKKABISI ELBISESI DUKKAN ACACAK KADAR.DISARDA YEME ALISKANLIGI VS. BELEDIYELER TURKIYEDE SEHIRLERDE APARTMANLAR 210METRE DAIRELER.ALLAHDAN KORKUN YUZ METRE DAIRE OTURMA ODASI UC YATAK ODASI NEYE YETMIYOR.KIZ OGLAN ANA BABAYA.CADDELER OTOBAND GIBI 100 KM HIZA MUSAIT DARALT YAYALARI EMNIYETE AL RAMPALAR YAP. UCUZA MAL ET.ISRAFTAN KURTUL.PARAM VAR DIYE HER SEYIN LUKSUNE PAHALISINA KACMAK.YURUNECEK YERE ARABA ILE GITMEK SUYU LUZUMSUZ SORUMSUZ KULLANMAK.DAHA BINLERCE ISRAF LISTESI CIKAR.YAZIKTIR GUNAHTIR.DEVLETTE MILLETTE ISRAFI ONLEMELI LUZUMSUZ MAKAM ARABALARI.NE VARSA ONLENMELI AILE KURTARILMALI BATININ DUMENINDE GIDILMEMELI.COCUKLARDAN BASLAMALI KANAAT OGRETILMELI ISRAF EKONOMISI DERS OLARAK OKUTULMALI COPE GIDEN YIYECEKLER ICECECEKKER GIYECEKLERDE BASKALARININDA HAKKI OLDUGU OGRETILMELIDIR.SELAM VE DUSLARIMIZLA.
  • 3 Yıl Önce

Ali Veli

Sn yazar cok tesekkur ederim. Guzel bir makale olmus ve cozum onerisi baslikta cok net olarak belirtilmis.
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23