• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Yaşar Değirmenci
Yaşar Değirmenci
TÜM YAZILARI

Bu seçimi sadece belediye seçimi olarak görme!

20 Haziran 2019
A


Yaşar Değirmenci İletişim: [email protected]

CHP’nin adayına, Müslümanlara yaptıkları zulümleriyle bilinen CHP’ye utanmadan, sıkılmadan, hâyâ etmeden oy istemeleri, sağduyu sahibi insanlara yakışır mı? Bilhassa din düşmanı CHP, bölücü vatan/devlet ve din düşmanı HDP’nin ittifakı, İYİ Partinin de bunlarla beraber hareket ettikleri oy verirken de unutulmamalı!

Seçimdeki ‘şer ittifakı’nda bulunmanın, desteklemenin, kendisine emir veren hocasının, idarecisinin, cemaatinin tutum ve davranışlarının meşrû olup olmadığını sorgulamayan, ‘Allah’a isyanda kula itaat edilmez. Meşrû emirlere itaat edilir’ hadisi şeriflerini bile hatırına getirmeyenlere ‘nefs muhasebesi’ yaptırabilir misiniz? Bütün yapılan amellerin Allah ve Rasulüne arz edilip o ölçüye vurularak değerlendirilmesi gerekirken, çeşitli düşünce ve mülahazalarla (tasavvuf, tarikat, cemaat, vakıf, dernek, siyaset vs.) herkes kendi koyduğu ölçüye uyar oldu. Kendi yaşayış ve yetişme tarzını kutsallaştırdı, uyulması gereken din haline getirdi. Bu hercümercden ancak itidalle ve istikametle hareket ederek kurtuluruz.

Emperyalizm, sınır, kural, hak-hukuk tanımayan batasıca Batı ve onun uşaklığını yapan içimizdekilere en güzel cevap; seçimlerde kullanılacak oyu AK Parti’nin adayı Binali YILDIRIM’a oyunu vererek olacaktır. Belediyeler hizmet birimleridir. Binali Bey, dürüst, çalışkan, iş bitirici, kendisini İstanbul’a ve ülkeye hizmete adamış, kendisini bu verdiği eserlerle ispatlamıştır. Şovmen, bukalemun, kaprisli, halktan uzak, adayla nasıl kıyaslanabilir? Ekonomik sıkıntılar, CHP’yi tercihte rol oynamamalıdır. Parti üyeleri ve yöneticilerin (teşkilat) hatalı davranış ve düşüncelerine de takılmamalıyız. 

Beklentimiz, Binali YILDIRIM’ın; eğitim, kültür, medya, gençlik, şehircilik gibi alanlarda medeniyet dinamiklerimiz ekseninde büyük hamleler gerçekleştirilmesi ve hangi tesis, hangi belediye hizmeti olursa olsun ‘İnsan unsuru’nu merkeze alması. Önce insan sonra insanın kullandıkları, aracın amacın yerini almaması.

Medyalarla kitlelerin zihinlerini teslim alıyorlar. Meydanlarda yapılan silahlı savaşların yerini medyalarda sürdürülen algı operasyonları ve kültür savaşları aldı. Kültür savaşlarını kaybediyoruz. Her bakımdan örnek alınacak bir medeniyet inşa etmeyi başarmıştık. Bu başarıyı, hizmet ehli insanlar kazanabilir. Binali YILDIRIM da bütün hizmetlerde önemli payı olandır. Önce vatanım, milletim, devletim, diyenlerin adresi Binali YILDIRIM’dır. İçimize gömdüğümüz dertlerimiz ‘oy istikameti’ni bozmasın. İstanbul, hizmete her zaman muhtaç ve layık gözbebeğimiz olan bir şehirdir. Böyle bir şehrin hizmetleri de hoyrat ellere teslim edilemez. 

Lider Türkiye’ye, ümmet ve millet derdiyle dertlenen lider Tayyip ERDOĞAN’a tahammülsüzlük masa başında sınırları çizenlerin sınır tanımayan gönül dünyamıza sınır koymaya çalışmalarındandır. Harita taslaklarını başlarına geçireceğiz korkusu, kendi haritalarımızı çizeceğiz endişesi, kendi istikametimizde yürüyeceğiz iradesi, tarihi yükselişimizi ihyanın tedirginliği, bütün iç ve dış şer güçlerin ittifakını oluşturmuştur. Büyük mücadele budur. Saldırıların sebebi budur. Türkiye’yi kuşatma çabasının arkasında yatan irade ve hesap budur. 23 Haziran yenilenen İstanbul Belediye seçimleri basit bir seçim tarihi değil, bir tarih hesaplaşmasıdır. Seçime normal verilen oy olarak değil, bu açıdan bakmamız icap eder. Dün, Batılı emperyalistlere, biz, ‘dur’ dedik. Yarın da, yine biz ‘dur!’ diyeceğiz. Bu anlaşıldı artık. Bunu bütün dünya anladı ama içimizdeki Batı’nın uşaklığını yapan ‘Tayyip düşmanları’ hâlâ anlayamadı. 

15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin püskürtülmesi, Batılıları çıldırtmıştı. 

Bu belediye seçiminde (her türlü yanlışları, hataları, kusurları olsa dahi) AK Parti’nin İstanbul Belediye Başkan adayı Binali YILDIRIM’a oy vererek bu ‘şer ittifakı’na gereken cevabı verelim. Feraseti, basireti de elden bırakmayalım. Şu son zamanlarda ‘Feto Terörü’nün virüs gibi her tarafa hulul edip, kendileriyle irtibatlı olduğunu her fırsatta ihsas eden birçok ifadesi bulunan Facebook, Twitter, vs. gibi sosyal medyalarındaki mesajlarına bakmanız bu insanlıktan nasipsiz varlıkların halini görürsünüz. 

‘Emri bil ma’ruf nehyi anil münker’ için kapı vurmayan, iletişim vasıtalarını kullanmayan, irşad ve tebliğ için salih amel cümlesinden faaliyette bulunmayanların direkt veya dolaylı CHP’ye; utanmadan, sıkılmadan, hâyâ etmeden oy istemeleri, sağduyu sahibi insanlara yakışır mı? Bilhassa din düşmanı CHP, bölücü vatan/devlet ve din düşmanı HDP’nin ittifakı, İYİ Partinin de bunlarla beraber hareket ettikleri oy verirken de unutulmamalı! Adayını geri çekmeyen yüzbinden fazla oyunu CHP’nin işine yarayacak şekilde ziyan ettiren, aynı ocaktan gelmiş, Binali YILDIRIM’ı seçtirtmemek için çalışır hale gelmiş/getirilmiş Saadet Partisi de bu tarihi hatasının hesabını zor verir. Yaşıyla başıyla köşesine çekilmesi gereken genel başkan da bir nefs muhasebesi yapmalı. Dolduramadığı, bütün şer güçlerin suç ortağı olduğu koltuğunu bırakmalı.

Seçimdeki ‘şer ittifakı’nda bulunmanın, desteklemenin, kendisine emir veren hocasının, idarecisinin, cemaatinin tutum ve davranışlarının meşrû olup olmadığını sorgulamayanlara, ‘Allah’a isyanda kula itaat edilmez. Meşrû emirlere itaat edilir’ hadisi şeriflerini hatırlatabilir misiniz? Zihinleri felçli, algı operasyonlarıyla doğru düşünemez hale getirilmiş, hipnotize olmuş kafalara bile ‘nefs muhasebesi’ yaptırabilir misiniz? Bütün yapılan amellerin Allah ve Rasulüne arz edilip o ölçüye vurularak değerlendirilmesi gerekirken, çeşitli düşünce ve mülahazalarla (tasavvuf, tarikat, cemaat, vs.) herkes kendi koyduğu ölçüye uyar oldu. Kendi yaşayış ve yetişme tarzını kutsallaştırdı, uyulması gereken din haline getirdi. Bu hercümercden ancak itidalle ve istikametle hareket ederek kurtuluruz.

Suriye sınırından, Ege’den, Doğu Akdeniz’den, ‘içeriden işgalciler’ tarafından, coğrafyadaki bütün terör örgütleri ve müttefik bildiğimiz ülkeler tarafından tehdit ediliyoruz. Kısaca bütün sınırlardan saldırı altındayız. Suriye’ye, Irak’a, Gazze’ye Saraybosna’ya, evlad-ı fatihana, Türk Dünyası’na Afrika’ya, bütün coğrafyaya yakın oluşumuz millet ve ümmet şuurundan, zalimin karşısında mazlumun yanında oluşumuzdan, terörist devletlerle mücadele edeceğimiz lider TÜRKİYE oluşumuzdandır. Bu sebeple kendi ülkelerinin önemli bir ilinin belediye başkanlığı seçimi yapılıyormuş gibi hiç gündemlerinden düşürmemeleri, mazlumun, mağdurun, umut kaynağının Türkiye oluşundandır.

Bu E. İMAMOĞLU sadece CHP’nin adayı değil. HDP-PKK destekliyor mu? Yunanlılar destekliyor mu? Topyekûn Batı? Laik-Kemalistler? Zaten onların adayı değil mi? Bilumum İslam ve Osmanlı düşmanları kimi destekliyor? Kendi ülkesinden kaçanlar, ağır misafir gibi Türkiye’nin düşmanları tarafından karşılananlar, kendi memleketini kötüleyenlerin adayı ve partisi kim? CHP ve adayı E. İmamoğlu. 

Aman dikkat!... 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23