• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Ankara, İstanbul ve İzmir’i kazanacağız...

23 Ocak 2024
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ı Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Merkezimizde ağırladık. Anadolu Sohbetleri programımıza konuk ettik. Bu ara en çok peşinde koşulan kişi Yusuf Bey… Belediye Başkanı olmak isteyen il ve ilçe adayları, Ak Parti Yerel Yönetimler  Sorumlusu olması nedeniyle Yusuf Bey’in kapısını sıklıkla çalıyor. 

 Her seçimde aday belirleme noktasında çeşitli eleştiriler olurdu. Ak Parti 81 ilde adayını açıkladı bu sefer tartışma çıkmadı. Çok iyi çalışılmış. Yusuf Bey’e sorduk bu başarının sırrı nedir? Yusuf Bey, ‘biz adayları bu ay belirlemedik biz adayları beş yıl öncesinden belirledik’ dedi. Yani biz 5 yıllık karneye baktık. Anketlere baktık. Tebdili kıyafet dolaşan teşkilat mensuplarımızın raporlarına baktık ona göre adayları belirledik dedi. Gerçekten bu kez adaylarla ilgili tartışma çok az yaşandı. Açıklanan adaylar illerde kabul gördü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu seçimlerde daha hassas davranmış. Tüm adayları didik didik etmiş. Tabiri caizse noktasına virgülüne bile bakmış. Erdoğan halkın sevdiği bir lider. Halk ne derse ona karar verir. Birilerinin adamı olmasına bakmaz. Halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gören  bir lider. İşin başında aktif olması doğru adayların belirlenmesine büyük katkı verdi. 

Ak Parti; Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarını açıkladı. Bu adaylar kabul gördü. Deprem denilince akla İstanbul geliyor. Murat Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı için bu konuda hayli tecrübesi var. İstanbul halkı gece gündüz depremi düşünüyor. Deprem bir kâbus oldu. Murat Kurum bu konuda İstanbul halkına güven veriyor. 

Altınok ise yaklaşık 30 yıldır Ankara’da belediyecilik yapıyor. Sevilen ve takdir edilen bir başkan. Ankaralı ne zaman Altınok Büyükşehir Belediye Başkanı olacak diye bekliyordu. Yıllardır özlem vardı. Bu özlem giderilmiş oldu. 

 İzmir adayı Hamza Dağ ise gençlik kollarından beri  İzmir’de siyaset yapıyor. Bu ilde vekillik yaptı. Çok büyük hizmetleri oldu. Teşkilat ve taban seviyor. Hamza Dağ halkın içinden birisi. O nedenle İzmir’de büyük patlama yapacaktır. 

 Yusuf Bey bu üç büyükşehirde seçimleri kazanacağız dedi. Bu illerdeki belediye başkanlarının rutin hizmetleri bile yapamadıklarını söyleyen Yılmaz, “Önemli olan bu şehirleri Dünya ile yarıştıracak projelere imza atmak. Bu vizyon Mansur Yavaş, Tunç Soyer  ve Ekrem İmamoğlu’nda yok. Bu başkanlar algı belediyeciliği yapıyor. En temel insani ihtiyaçları karşılamaktan uzaklar. Fakirlere yardım yaptık diyerek onları rencide ediyorlar” dedi. 

Ak Parti ilçe adayları gelecek hafta açıklanacak. Bu hafta Ankara İlçe Belediye Başkan adayları açıklanacak. Gelecek hafta başında ise tüm Türkiye’de adaylar açıklanacak. Ankara adaylarını Cumhurbaşkanımız Erdoğan açıklayacak. Diğer illerde ise genel başkan yardımcıları gidip aday açıklayacaklar. 

Başkan Yılmaz MHP’ye özel  parantez açarak teşekkür etti. MHP ile 14 toplantı yaptık en ufak bir sorun yaşamadık dedi. Büyük bir uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek önce ülkemiz dedik. Al ver pazarlığı yapmadık. Hizmeti öne aldık dedi. 

Belde belediye başkanlarını il teşkilatları belirleyecek diyen Yılmaz, ‘360 belde var. Bu beldeler önemli. Teşkilatlarımız ince eleyerek sık dokuyarak bu  beldeleri belirleyecek’ dedi. Başkan Yılmaz ayrıca ‘belediye meclis üyelerini de il ve ilçe teşkilatları belirleyecek’ dedi. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yusuf Duman

Ey Süleymançılar aklinizi başınıza alın. CHP'ye oy vermeyin. Kuriş sizi kandırıyor

Ahmet Faruk

İnşallah
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23