• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nusret Reşber
Nusret Reşber
TÜM YAZILARI

Allah, bakar körlerin şerrinden korusun

09 Temmuz 2026
A


Nusret Reşber İletişim:

Allah, bakar körlerin şerrinden korusun

NUSRET REŞBER

İki gün süren NATO zirvesi öncesi ve devam ettiği süreçte mankurt kafalılar yine iş başındaydı. Bir türlü millileşemeyenler Türkiye’yi ve iktidarı nasıl küçük düşürebiliriz yarışına girdi.

Ülke bu mankurt kafadan ne zaman ve nasıl kurtulur…

Peygamber dememek için elinden geleni yapmaktan çekinmediler.

Muhalif siyaset yapılır, yanlışlar eleştirilir daha güzel, akla yatan, elle tutulur gözle görülür alternatifler sunulur. Bu anlaşılır, olabilir diye hak verilir.

Ancak ülke çıkarlarını zedeleyecek, küçük düşürecek geleceğini akamete uğratacak düşmanca davranışlar kabul edilemez.


Bunlar yıllarca Batı diye diye kafamızda boza pişirmediler mi?

Ne oldu övündüğünüz, örnek gösterdiğiniz, insan haklarına bağlı dediğiniz Batı?

Bütün orta doğu ülkelerini en ölümcül silahlarla bombalayan, harap ederek işgal eden bunlar değil mi?

2023’ten bu yana görünmeyen tüm barbar ve vahşi yüzlerini göstermediler mi; medeni ve insan haklarına saygılı diye övündüğünüz bunlar mı?


Unutmayın, Dünyaya İnsanlığı Biz Öğrettik

Evet, insanlık pisliğinde boğulurken, temizlik anlayışları dahi bulunmazken medeniyeti bizden, değerlerimizin temeli İslam’dan öğrendi.

Bugün dahi medeniyete ulaşamayan dünün barbar Batı’sı mı dünyaya ve bize medeniyet getirecek?

Bu değerlerimize tekrar sahip olduğumuzdan yeniden ayaklarımız üzerinde durabiliyoruz.

Dünya kan, gözyaşı ve kaosa sürüklenirken biz bu değerlerimizle; gövdemizi ortaya koyarak buna engel oluyoruz.


Bitmeye yüz tutmuş Batı da bunu görüyor, bize imreniyor.


Kadim değerlerimizden gelen her bir icraatımız dünya arenasında artık göz kamaştırıyor.

Fırsat bulsalar mani olacaklar ama istemeseler de onlar da takdir ediyor, bizimle iş tutmaya-ortaklığa koşuyorlar.

Bugün NATO 36. Zirvesi’nin Türkiye’de yapılır olması bir tesadüf değil, tam tersine Türkiye’nin tüm dünyada barış ortamına, dünyanın geleceğine verdiği müspet katkıdan ve en önemlisi “Güven Limanı” olmasından kaynaklıdır.

Zirveye katılan gerek NATO ülkeleri gerek diğer ülkeler verdiği mesajlarla bunu deklare etmekte.

Günler öncesinden zirveye, Türkiye’de olduğundan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti sebebiyle katılacağını bildiren Trump, Türkiye’de de “Sayın Cumhurbaşkanı olmasaydı ben bu zirveye katılmazdım” diye yineledi. Akabinde, uygulamadaki yaptırımları kaldıracağını ifade etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın F-35 ve KAAN motorları talebine de suskunluğuyla evet olarak yanıtladı.

Zirvede konuşan birçok ülke liderleri ve temsilcileri Türkiye ve Başkan Erdoğan’a övgülerde bulundu.

Estonya Dışişleri Bakanı Tsahkna: “Türkiye, askeri ve ekonomik gücü ile coğrafi konumu sayesinde çok büyük bir rol oynuyor.” “Türkiye bizim ana stratejik ortağımızdır”

Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen: “Açık konuşmak gerekirse, şu anda Avrupa’da gerçekten yetenekli 4 ordu bulunuyor. Bunlar, Türkiye, Polonya, Ukrayna ve Finlandiya.”

Çekya Cumhurbaşkanı Pavel: “Türkiye, coğrafi konumu ve askeri kabiliyetleri sebebiyle NATO’nun kolektif güvenliği için vazgeçilmez olan, stratejik açıdan önemli bir müttefiktir. Türkiye’nin İttifak’a katkılarına değer veriyor ve günümüzün ortak güvenlik sınamaları karşısında işbirliğimizi güçlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

NATO Genel Sekreteri Rutte: Türkiye’de savunma sanayisinin cumhurbaşkanına doğrudan bağlı olmasını överek: “Bence bu son derece ilgi çekici bir model. Bildiğim kadarıyla bazı müttefikler de bunu kendi ülkelerinde uygulayıp uygulayamayacaklarını görmek için inceliyor. Bu, savunma sanayisi alanında güzel bir örnek.” “Türkiye, İttifak içinde her zaman çok önemli bir rol oynadı” dedi.

Ha, denilecek ki zirve dolayısıyla toplantı havasında bunların dillendirilmesi normaldir. 


Oysa bunlar zirve öncesi farklı yerlerde de dillendiriliyor, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan her zaman övgüyle bahsedilmektedir.

Muhalefete oynayan, kıskançlıklarından bir adım ileri gidemeyenler ne yapıyor?

Ülke dışında bitiremedikleri jurnallemeyi, sabote ve provoke etme hırsıyla çabaladıkları NOTO zirvesinin yapıldığı ülkelerinde bile bunu sürdürme yarışındalar.

Ana Muhalefetin görevinden uzaklaştırılan emanetçisi,  utancıyla evden çıkmaması gerekirken burada dahi ülkesini NATO’ya şikâyet derdinde.

Trol medyası ve onların yanında durmaktan haya etmeyen kimi muhafazakarlar ise hâlâ ve ısrarla Türkiye ve Tayyip Erdoğan gerçeğini görmezden gelip, ülkelerini düşürücü ABD ve Batının ekmeğine ise yağ çalan manşetlere imza atıyor. 

Altı ihanetlerle doldurulan şu manşetlere bakın:

Nefes: TRUMP RÜZGARI

Sözcü: PAPAZI ANLATTI

Cumhuriyet: TRUMP’TAN YENİ VAATLER

Birgün: İKTİDAR DUVARA TOSLAYACAK

Evrensel: BAŞKENTTE KAN PAZARI…

Bunlar ya bakar kör ya da satılmış hain taifesidir. Değilse ülkelerinin yararına bir kazanımı da görür ve bununla iftihar ederlerdi.

Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılan zirveyi biraz yerli, milli hissi olan; kazasız belasız ve ülkesinin daha çok faydasına daha bir ayakları üzerinde doğrulacak bir şekilde geçmesini ister. Muhalefetini şimdi değil, sonra yine yapar. 

Ama bunların öyle bir düşünceleri yok. 

Mankurtlaşmış beyinleri buna müsaade etmiyor maalesef.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23