Şipşak brokoli yapmak isteyen ve sevenler için harika bir tarif derledik. Pratik brokoli nasıl yapılır? Zeytinyağlı brokoli nasıl yapılır? Limonlu brokoli...
Severek tüketilen brokolinin zeytinyağlı ve ekşili olanını mutlaka denemelisiniz. Oldukça pratik bir tarifi sizler için derledik....
Malzemeler
- 1 kg brokoli
- 1,5 litre kaynar su
- Tuz
Sosu için;
- 1 adet limon suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, pulbiber
Öncelikle brokoliyi temizleyip küçük parçalara ayırın.
Kaynar su içerisine yeteri miktarda tuz koyup, brokolileri ilave edin.
Ortalama 10 dakika kadar brokolilerin haşlanmasını sağlayın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Haşlanan brokolileri süzün ve derin bir tabağa alın.
Sosu için limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp tuz ve pulbiberi ilave edin. Servis etmeden önce sosunu dökerek sunun.