Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, şehid Yasin Börü'nün (16) isminin yaşatılacağı 300-400 öğrenci kapasiteli Medresenin yapımının tamamlandığını belirterek, 'İnşallah 3 Mart'ta Uganda'ya gidip 7 Mart'ta hizmete açacağız' dedi.
Bir süre önce hayır çalışmalarının 5. yılını geride bırakan Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Der'in, Uganda'da yaptırdığı şehid Yasin Börü Medresenin yapımının tamamlandığı öğrenildi.
"Medresenin yapımını Said-i Nursi Vakfı üstlendi"
Uganda'nın Soroti şehrinde yapılan Medreseyle ilgili bilgi veren Avrupa Yetim Der Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Ateş, "2015 Kurban programı çerçevesinde Uganda'ya gitmiştik. Soroti şehrinin köylerinde yardım dağıtırken kaba inşaatı bitmiş olan Medresenin yapımının durdurulduğunu gördük. Almanya'ya döndüğümüzde konuyu hayırseverlere anlattık, bunun üzerine İsviçre'nin Basel şehrinde bulunan Said-i Nursi Vakfı Medresenin yapımını üstlendi. Yaklaşık 300 ila 400 arası öğrenci kapasiteli Medrese'nin yapımı tamamlandı. İnşallah 3 Mart'ta Uganda'ya gidip 7 Mart'ta hizmete açacağız" dedi.
"Yasin'in ismi Türkiye'de de, Türkiye dışında da yaşatılmalı"
Medreseye şehid Yasin Börü'nün isminin verileceğini belirten Ateş, şunları kaydetti: "Neden Yasin Börü? Ekim 2014'te Kobani olaylarının olduğu dönemde bende bölgedeydim. Avrupa'dan Kobanili mültecilere yardım etmek için bölgeye gitmiştim. Avrupa Yetim Der olarak gerek bayram öncesi gerekse bayramda bölgede yardım kuruluşlarıyla koordineli olarak yardım dağıtmıştık. Belki de Yasin Börü ve arkadaşlarının dağıttığı etler Avrupalı hayırseverlerin gönderdiği kurban etleriydi. Yasin Börü henüz altı yaşındaydı. Bu çocuğun derdi neydi ki, yaşıtları kafelerde, ailesiyle birlikte ziyaretlerde veya turistik beldelerde gezerken, O, elinde yardım poşetleriyle ihtiyaç sahiplerine et dağıtıyordu? Yasin Börü, böyle bir fedakârlıkta bulunduğu sırada, arkadaşlarıyla birlikte vahşice katledildi. Önce 3'üncü kattan atıldı, sonra bedeni yakıldı ve en son arabayla üzerinden geçildi. 16 yaşındaki bir genç, yetim mağdur ve bayramdan bayrama evine et giren insanlara et görürken bu şekilde mazlumane bir şekilde şehid ediliyorsa, bize düşen Türkiye'de de, Türkiye dışında da O'nun ismini yaşatmaktır"
