• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yarasa çorbası nedir? Yarasa çorbası caiz mi? Yarasa yenir mi? Eti yenen kuşlar ve eti yenmeyen kuşlar hangileridir?

Yeniakit Publisher
2020-02-18 11:12:00 - 2020-02-18 11:15:50
Yarasa çorbası nedir? Yarasa çorbası caiz mi? Yarasa yenir mi? Eti yenen kuşlar ve eti yenmeyen kuşlar hangileridir?

Çin’de yayılan koronavirüs sonrası, Çinlilerin yediği yarasa çorbasının virüsün yayılmasına neden olduğu belirtildi. Ölü sayısının 2 bine dayanmasıyla birlikte birçok kişi, ölüm saçan yarasa çorbası nedir, yarasa çorbası nasıl yapılır bunu merak etmeye başladı. Müslümanlar, yarasa etinin İslam’a uygun olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki yarasa çorbası nedir? Yarasa eti haram mı? İşte detaylar...

Koronavirüs salgısını sonrası, Çin yemekleri gündemden düşmüyor. Koronavirüs ölü sayısı 1800’e ulaştı. Yaşananların ardından Çin yemeği yarasa çorbası da merak ediliyor. Yarasa çorbası nedir, yarasa çorbası nasıl yapılır, yarasa haram mı, insanlar bu soruların cevabını merak etmeye başladı. Vatandaşlar, yarasa eti haram mı, bunu da Google’da sık sık aramaya başladı. Peki yarasa çorbası nedir, yarasa eti haram mı, yarasa çorbası nasıl yapılır? Eti yenen kuşlar ve yenmeyen kuşlar hangileri? İşte cevapları...

Yarasa çorbası

Yarasa çorbası, birçok Asya ülkesinde tüketiliyor. Yarasa çorbası yalnızca Çin’de değil, Endonezya gibi ülkelerde de içiliyor. Kültürel olarak birçok ülkenin meşru görmediği yarasa çorbası, Türkiye’de de hoş karşılanmıyor.

Yarasa çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın yapılışı yarasaların pişirilmesini ve ardından suyunun ayrılmasını içeriyor. Yarasanın pişirilip suyundan ayrılmasının ardından derisi soyuluyor ve et hali kalıyor. Pişirme esnasında ve sonrasında yarasanın kokusu çok kötü olduğu için et kısmı bol tuz, soğan ve sarımsakla servis ediliyor ve tüketiliyor. Aynı zamanda yarasa da bütün halinde, çorbanın yanında yenebiliyor.

Yarasa eti haram mı?

Yarasa çorbası sonrası, etinin haram olup olmadığı da merak edilmeye başlandı. Yarasa, fıkıhçılar tarafından eti yenmeyen kuşlar türüne dahil olduğu için, yarasa eti caiz görülmüyor. Bununla birlikte, yarasa çorbasının suyu da caiz kabul edilmiyor.

Eti yenen kuşlar

İğrenç olmayan, leş yemeyen, avını pençesiyle yakalamayan kuşlar, İslam alimleri tarafından yenilebilir kabul ediliyor. Buna göre; güvercin, serçe, bıldırcın, sığırcık, balıkçıl gibi kuşları yemek helaldir. Eti yenen kümes hayvanlarının yabanilerinin de helal olduğu belirtiliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eti yenmeyen kuşlar

Avını pençesiyle yakalayan ve leş yiyen, çaylak, kartal, kerkenez, kuzgun, akbaba, leş kargası, yarasa, atmaca, şahin, martı, leylek, flamingo, egret, kelaynak gibi kuşlar yenmez.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yarasa

yarasayi kus degil memeli olarak biliyorduk

Selçuk

Yarasa kuş değildir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23