• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Varisle mücadele için...

Yeniakit Publisher
2018-10-16 13:42:00 -
Varisle mücadele için...

Varise dair bilmeniz gerekenleri derledik...

Varis tedavisine yardımcı olarak her zaman iyi bir varis çorabının giyilmesi çok önem taşır. Çorabı giyerken şunlara özen göstermelisiniz: Sabah yataktan kalkmadan, ayaklar 3-4 dakika kadar yüksekte tutularak veya iki yastık üzerine konularak toplardamarların kısmen boşalması sağlanmalı, çorap bu pozisyonda giyilmeli ve ondan sonra ayağa kalkılmalıdır.

Ekim sonrası en iyisi

Varisle mücadelede ameliyat da bir yöntem. Fakat operasyon sonrası dönemde elastik bandaj ya da yüksek basınçlı çoraplar giyilmesi gerektiğinden aşırı sıcakların olduğu yaz mevsimlerinde yapılması sıkıntılı oluyor. Hastanın 10 gün boyunca elastik bandaj ya da basınçlı çorap kullanılması şart. Yazın zahmetli olur. Bu yüzden varis ameliyatları için en uygun zamanlar kış ayları..

Sadece bacak ve ayakta oluşmuyor varis..

Mide varisine karşı bol su içmelisiniz
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Varis denince genelde bacak ve ayak damarlarında olur bilirdik. Halbuki vücudun pek çok yerinde varis oluşabiliyor. Mide ve yemek borusunda da varis görülebiliyor. Yemek borusu ve mide varisleri genellikle karaciğer ve dalak hastalıklarında oluyor. Bu hastalar kan kusma, siyah renkli dışkılama, tansiyon düşüklüğü ve neticede bilinç kaybıyla acil servislik hale gelebiliyor..

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23