• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Valilik uyardı! İstanbul'da "çakar"lar sökülecek

Yeniakit Publisher
2018-04-06 14:14:00 - 2018-04-06 14:31:31
Valilik uyardı! İstanbul'da "çakar"lar sökülecek

İstanbul Valiliği gönderdiği yazıyla, geçiş üstünlüğüne sahip olmayan araçlardaki ışıklı ve sesli uyarı cihazların söktürülmesini istedi.

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanlığına, 39 ilçe kaymakamlığına, İl Emniyet Müdürlüğüne, İl Jandarma Komutanlığına, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği yazıyla geçiş üstünlüğüne sahip olmayan araçlardaki ışıklı ve sesli uyarı cihazların  söktürülmesini istedi. 

Vali Vasip Şahin imzasıyla gönderilen yazıda, 2918 sayılı Karayolları  Trafik Kanunu'nun 71. maddesi ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 141. maddesi  ile geçiş üstünlüğüne sahip araçlar ve bu hakkın hangi hallerde ve ne şekilde  kullanılacağının hükme bağlandığı hatırlatıldı.

Yoğun araç trafiğine sahip İstanbul'da geçiş üstünlüğü hakkına sahip  olmadığı halde bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlara mevzuata aykırı  olarak ışıklı ve sesli uyarı cihazlarının takıldığı ve başta emniyet şeridi  ihlalinde bulunularak, trafik seyrinin tehlikeye düşürüldüğü, bu hakkı kullanmak  durumunda olan ambulans, itfaiye, polis araçları gibi araçların zamanında  gidecekleri yere ulaşamamaları sonucunda da yine can ve mal kayıplarına neden  olduklarının, vatandaşlardan valiliğe intikal eden şikayetlerden ve yapılan  denetimlerden tespit edildiği aktarıldı.

Yazıda, şöyle denildi:

"Trafik güvenliğine yönelik can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla  kurumunuza ait geçiş üstünlüğüne sahip olmayan araçlarda varsa bulunan ışıklı ve  sesli uyarı cihazların bir an önce söktürülmesini, geçiş üstünlüğüne sahip  araçlardaki ışıklı ve sesli uyarı işaretlerinin mevzuata uygun hale getirilmesi  ve görev hali dışında bu işaretlerin kullanılmamasına özen gösterilmesi, emniyet  birimlerince denetim yapılarak titizlikle takip edilmesini, gerekli tedbirleri  almayan, ihmal ve suistimali tespit edilen görevliler hakkında idari ve adli  işlemlerin kararlılıkla yapılacağının bilinmesini ve herhangi bir aksaklığa mahal  verilmemesini önemle rica ederim."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23