• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'nin Suriye operasyonuna İran'dan ilk tepki

Yeniakit Publisher
2019-10-07 08:41:00 - 2019-10-07 08:47:47

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Türkiye'nin Suriye operasyonuna İran'dan ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon sinyalinin ardından İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Türkiye'nin, kendi güvenliğini Suriye'nin egemenliğini ihlal ederek sağlayamayacağını savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pnarı operasyonunun kapıda olduğu sinyalini vermesinin ardından, İran'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

İran devlet haber ajansı IRNA'ya göre Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran meclisinde kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken şunları söyledi:

"Suriye'ye girmeyin, sınıra asker yerleştirin"

"Türkiye’nin kendi güvenliğini garantiye almasının tek yolunun, Suriye sınırındaki bölgelerine askeri güç yerleştirmesi olduğunu Türk tarafına ilettik."

"Türkiye’nin güvenliği, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine zarar verecek şekilde sağlanamaz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

........

sen ıraktaki durumu çöz. Amerikalılar kıçına kadar geldi. sen bu oyuna, karşı önlem alma ne yapacaksın buna bak...Amerika senle birebir mi savaşacak sanıyorsun..Irakta militan yetiştirip senin üzerine salacak..Aynısını bize de yapacak. bu oyunu bozmazsan durumun iyi değil iraaannn.

yazmıyorum

suriye nin egemenliğiyse sormazlarmı senin neişin var suriyede rafızi şia nın pisliği
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23