• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump'tan yeni Venezuela paylaşımı! 51. eyalet mi oluyor?

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Trump'tan yeni Venezuela paylaşımı! 51. eyalet mi oluyor?

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Venezuela’nın İtalya’yı 4-2 yendiği beyzbol karşılaşması sonrası yaptığı paylaşım kafa karıştırdı. Trump sosyal medya paylaşımında ülkenin ABD’nin “51. eyaleti” olabileceğini ima etti.

ABD Başkanı Donald Trump, paylaşımında Venezuela’nın beyzbol yarı finalinde İtalya’yı 4-2 mağlup ettiğini hatırlatarak, “Venezuela’da son zamanlarda iyi şeyler oluyor. Bu sihrin neyle ilgili olduğunu merak ediyorum. 51. eyalet olmak isteyen var mı?” dedi.

Bu sözler, Venezuela’nın ABD’ye bağlanabileceği yönünde bir ima olarak yorumlandı.


TRUMP’IN KUKLASI DA İSTEMİŞTİ

Trump’ın kuklası durumundaki Venezuela’nın Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez de Kasım 2025’te yaptığı açıklamada, ABD’nin ülkesini “51’inci eyalet” yapmayı amaçladığını öne sürmüştü.

ABD’nin mevcut topraklarını genişletmeyi istediğini sık sık dile getiren Trump daha önce de Kanada’nın ABD’nin “51. eyaleti” olması gerektiğini açık açık ifade etimişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İ. Keskin

Turumpsteine 'Nobel Barış Ödülü' nü vermeyenler daha çok pişman olacak. Ödülü verseydiler bu adam bu kadar saldırgan olmayacaktı. Siyasette objektiflik her daim iş görmüyor , şekil 1 ve 2 de görüldüğü gibi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23