• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teşrik Tekbiri'nin anlamı nedir?

Yeniakit Publisher
2021-07-17 19:36:00 -
Teşrik Tekbiri'nin anlamı nedir?

Teşrik tekbiri, arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın 4. gününe ikindi namazına kadar okunan tekbirlerdir. Teşrik tekbiri her kurban bayramında merak edilen konulardan birisidir. Peki, Teşrik Tekbiri'nin anlamı nedir? Teşrik tekbiri nasıl okunur?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla İslam alemi teşrik tekbirleri güneme geldi. Arefe günü itibariyle söylenmesi vacip olan teşrik tekbirlerinin anlamı merak ediliyor. Peki, Teşrik Tekbiri'nin anlamı nedir?

Teşrik Tekbiri'nin anlamı nedir?

Teşrik, doğuya doğru gitmek, parlamak anlamlarına geliyor. Teşrik tekbiri ise, arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü gününün ikindi namazına kadar, 23 farz namazının arkasından birer defa "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd" diye tekbir getirilmesine deniyor.

Teşrîk tekbirlerinin başlangıç ve bitiş vakitleri hususunda Hanefî mezhebinde tercih edilen ve günümüze kadar uygulanan Ebû Yûsuf ile İmam Muhammed’in görüşlerine göre arefe günü sabah namazı ile bayramın dördüncü günü ikindi namazı arasında yirmi üç vakit farz namazdan sonra, Ebû Hanîfe’ye göre ise sadece arefe günü sabah namazı ile bayramın birinci günü ikindi namazı arasında sekiz vakit farz namazın ardından tekbir alınır. Mâlikîler’e göre teşrîk tekbirleri, bayramın birinci günü öğle namazından dördüncü günü sabah namazına kadar on beş vakit farz namazın arkasından alınır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23