• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör sevici AGİT Türkiye'de!

Yeniakit Publisher
2018-05-25 12:33:00 -
Terör sevici AGİT Türkiye'de!

Terör seviciliği ile bilinen Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyeti seçimleri takip etmek için Türkiye’de.

Terör seviciliği ile bilinen Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyeti seçimleri takip etmek için Türkiye’de.

24 Haziran'da gerçekleşecek olan seçimleri takip etmek için 350 kişilik bir gözlemci ordusuyla Türkiye'ye gelecek olan AGİT, ilk kafilesiyle gözlem faaliyetlerine başladı.

Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu (DKİHB) tarafından 24 Haziran seçimlerini izleyecek gözlem heyetinin başkanı Büyükelçi Audrey Glover Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini izleyecek AGİT/DKHİB'in gözlem heyeti bugün görevine başlarken, heyete başkanlık eden Büyükelçi Glover, basın toplantısı düzenledi.

"GÖZLEM İÇİN BURADAYIZ"

Amaçlarının, seçim süreçlerinde dışarıdan bir gözlem yaparak güven ortamını artırmak olduğunu ifade eden Glover, 1990'da Türkiye'nin ve diğer AGİT üyelerinin de yerine getirmeyi taahhüt ettiği Kopenhag Belgesi'nde belirlenmiş olan taahhütler ışığında bir değerlendirme yapacaklarını ve uluslararası standartları da gözeteceklerini dile getirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"POLİS ROLÜ ÜSTLENMİYORUZ"

Konuşmasında görevlerinin gözlem yapmak olduğunun altını çizen Glover, "Burada anlaşılması gereken önemli hususlardan biri ise; bizim rolümüzün seçim sürecini gözlemlemek ve rapor etmek olduğudur. Biz, herhangi bir şekilde müdahale etmek için burada bulunmuyoruz. Seçimlerde ne polis ne denetim rolü üstleniyoruz." dedi.

SEÇİMİN ARDINDAN RAPOR YAYINLANACAK

Glover, seçimlerden biraz önce bir ara rapor hazırlayacaklarını ve seçimden hemen sonraki gün ilk raporlarını basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracaklarını, seçimden 8 hafta sonra da yayınlayacakları nihai raporla dikkate alınması gereken tavsiyelerine yer vereceklerini kaydetti.

Büyükelçi Glover, heyetinde Ankara'da yerleşik ve 12 uzmandan oluşan bir çekirdek ekip ve ülke genelinde görev alacak 22 uzun dönemli gözlemcinin yer alacağını, buna ek olarak 350 gözlemcinin de kısa süreli ülke genelinde gözlem görevinde bulunacağı bilgisini paylaştı.

TERÖR SEVİCİ AGİT

Geçtiğimiz yılki anayasa değişikliği referandumunu izleyen AGİT, oylamanın "eşit olmayan koşullarda" yapıldığı eleştirisinde bulunmuştu. Bununla birlikte AGİTAK Parti hükümeti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı tarafsız bir tavır sergilememesiyle ve teröre ve teröristlere olan yakınlığı ile de tanınıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23