• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör ortaklığı

Yeniakit Publisher
2016-05-03 07:30:00 - 2016-05-03 07:21:15
Terör ortaklığı

DAEŞ’in Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne saldırısından haberdar olduğu iddia edilen DİHA muhabiri M.H.Y. gözaltına alındı. PKK ve DAEŞ’in ittifakını deşifre eden somut verilere ulaşılması, örgütlerin eş güdümlü hareket ettiklerini ortaya koydu.

HALİL İBRAHİM USLAN / İSTANBULDAEŞ’in Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırısını ilk duyuran kişinin PKK yanlısı DİHA muhabiri M.H.Y’nin olması, gözleri PKK ile DAEŞ arasındaki ortaklığa çevirdi. DAEŞ ile PKK birbirine düşman iki örgüt gibi görünse de yaptıkları eylemlerle birbirlerine destek oldukları belirtildi. DAEŞ 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesi PKK’nın siyasi kanadı olduğunu gizlemeyen HDP’ye yönelik kanlı eylemler gerçekleştirmişti. Baraj atlatma operasyonu olarak yorumlanan saldırılarda en büyük avantajı HDP sağlamıştı. DAEŞ’in yaptığı bu eylemler batı illerinde HDP’nin mağdur edildiği izlenimine neden olmuştu. 

DAEŞ SALDIRILARI SONRASI HDP’NİN RANT KARNESİ

18 Mayıs 2015’te Adana ve Mersin’de HDP İl Başkanlıklarının bulunduğu binalara eşzamanlı bombalı saldırılar gerçekleşmişti. HDP yönetimi daha saldırıların faili belli olmadan suçu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine yıkmaya çalışmıştı. Saldırı sonrası yapmış oldukları yazılı açıklamada, “Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, Başbakan ve diğer AKP hükümeti mensuplarına aittir” diyerek saldırılardan siyasi rant elde etme çabasına girmişlerdi.  

DAEŞ’İN BEYOĞLU SALDIRISI PKK’YA NEFES ALDIRDI

İstanbul İstiklal Caddesi’nde, 19 Mart’ta DAEŞ tarafından turistlere yönelik gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı da PKK’ya nefes alma imkanı verdi. PKK, Ankara’da sivilleri hedef alan iki intihar saldırısı ve Cemil Bayık’ın sert açıklamalarıyla tarihinin en dip noktasındaydı. DAEŞ’in gerçekleştirmiş olduğu intihar saldırısı sonrası bir açıklama yapan KCK yönetimi, “Sivillere yönelik terörist eylemleri kınama” fırsatını elde etmiş oldu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HABER AJANSI MI? PKK KAMPI MI? BELLİ DEĞİL

Saldırının gerçekleşmesinden çok kısa bir süre sonra, olayın bütün detaylarını ajanslara geçen DİHA muhabiri M.H.Y.’nin örgütsel bağlantısı araştırılırken, daha önce de, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart’tan bu yana PKK’ya yönelik devam eden operasyonlar kapsamında, DİHA’nın Batman muhabiri olan İ.T, polisle girdiği çatışma da öldürülmüştü. Batman’ın Yavuzselim Mahallesi’nde ikamet eden İ. T, aynı zamanda PKK yanlısı Özgür Gündem gazetesi--nin dağıtıcılığını yapıyordu.

 

DAEŞ SALDIRDI HDP BARAJI GEÇTİ

 7 Haziran seçimlerinden 2 gün önce, kamuoyu anketlerinde HDP’nin oy oranın yüzde 9 olduğunun açıklandığı gün HDP mitinginin yapıldığı Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda bombalı saldırı düzenlenmişti. 5 vatandaşın öldüğü bu saldırılar yine HDP’nin işine yaradı. Seçimler öncesi yapılan anketlerde baraj altında görünen HDP bu saldırılar sayesinde, mağdur konuma düşürülerek barajı geçmesi sağlandı. 20 Temmuz 2015’te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde DAEŞ’in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısını bahane eden HDP, sözde “Öz savunma” politikasını hayata geçirerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki vatandaşlarımızın hayatını cehenneme çevirdi.  

HDP’LİLERİN BURNU BİLE KANAMADI

DAEŞ’in HDP’yi tırmandıran eylemleri 7 Haziran’la da sınırlı kalmadı. 1 Kasım seçimlerinden kısa süre önce HDP’nin Ankara’da düzenlediği bir mitingde de benzeri bir DAEŞ saldırısı gerçekleştirildi. 10 Ekim 2015’te,  Ankara Tren Garı meydanında HDP’nin öncülüğünde düzenlenen mitinge DAEŞ bir kez daha saldırdı. Hiçbir üst düzey HDP’li yöneticinin burnunun bile kanamadığı intihar saldırısı sonrası, HDP’nin eli seçimler öncesinde yine güçlenmiş oldu. Bu saldırı üzerinden hükümete yüklenen HDP, eli kanlı terör örgütlerine sırtını dayadığını unutup, “Barış Güvercini” rolüne soyunmuştu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23