• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tepkilere rağmen yasalaştı! Körlük riski var

Yeniakit Publisher
2016-02-25 01:41:00 -
Tepkilere rağmen yasalaştı! Körlük riski var

Göz akı dövmesi, kansere ve körlüğe neden olmasına rağmen Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde yasallaştı.

2012 yılından beri gündemde olan göz akı dövmesi, ABD, Avustralya ve diğer ülkelerde yasaktı. Avustralya bu dövmeleri yasallaştıran ilk ülke oldu. Göz içi dövmesiyle ilgili yapılan bu değişiklik büyük tartışmalara neden oldu.

YAPTIRAN KÖR OLABİLİYOR

Bazı dövmeciler bu modanın sigara ve alkolden daha zararlı olmadığını iddia ederek yasa değişikliğini savunuyor. Ancak dövmeyi yaptırdıktan sonra kör olan insan sayısı çok fazla.

ABD'li yetkililer ayrıca bu dövmelerin kansere neden olabileceğini de belirtiyor. Yapılışından sonraki günlerde gözlerden enjekte edilen mürekkebin bir kısmı akıyor ama iyileştikten sonra dövmenin silinmesinin bir yolu yok.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23