• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Süper Lig yeni kurala 'yabancı' kaldı

Yeniakit Publisher
2015-08-20 22:18:00 -
Süper Lig yeni kurala 'yabancı' kaldı

Bu yıl değişen yabancı futbolcu kuralına rağmen geçen sezona oranla ilk hafta forma şansı bulan oyuncuların sayısında büyük artış olmadı

Süper Lig'de yabancı futbolcu kuralının değişmesine rağmen takımların forma şansı verdiği oyuncu sayısında büyük artış gözlenmedi.

Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk haftasında, geçen sezona göre fazladan 20 yabancı futbolcu forma şansı buldu. Bu rakam, 18 ekipli Süper Lig'de takım başına neredeyse bir yabancı oyuncu olarak değişiklik gösterdi.

Değişen yabancı oyuncu kuralına göre takımların kadrolarındaki 28 oyuncunun 14'ü yerli, 14'ü yabancı olabilecek. Bu 14 yabancıdan 11'i maç kadrosunda yer alabilecek. Buna göre geçen sezonun ilk haftasında takımların forma şansı verdiği yabancı oyuncu sayısı 88, bu sezon ise 108 oldu.

Bu sezon ilk hafta mücadelesinde 90 yabancı oyuncu sahaya ilk 11'de çıktı. 18 yabancı futbolcu ise sonradan oyuna girdi. Geçen sezon 72 oyuncunun ilk 11'de başladığı birinci hafta karşılaşmalarında, 16 oyuncu ise sonradan görev buldu.

EN FAZLA YABANCIYI FENERBAHÇE OYNATTI 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ligin ilk haftasında Eskişehirspor'u konuk eden Fenerbahçe, en fazla yabancı oyuncu oynatan takım oldu.

Sarı-lacivertliler, 2-0 kazandıkları maçta oynayan 9 yabancı futbolcusunun 8'ine ilk 11'de şans verdi. Josef de Souza, Moussa Sow, Fernandao, Diego Ribas, Raul Meireles, Luis Nani, Bruno Alves ve Abdoulaye Ba'yı ilk 11'de görevlendiren teknik direktör Vitor Pereira, Robin van Persie'yi ise sonradan oyuna dahil etti. Simon Kjaer ve Fabiano Ribeiro ise yedek kulübesinde kaldı.

Fenerbahçe, geçen sezonun ilk haftasında 7 yabancı oyuncusunu sahaya sürmüştü.

GALATASARAY, BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR'DA RAKAM ARTTI

Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor sezonun ilk haftasında 6'şar yabancı futbolcuyu sahaya çıkardı.

Sarı-kırmızılıların, Medicana Sivasspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığı maçın ilk 11'inde Fernando Muslera, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Alex Telles ve Aurelien Chedjou mücadele etti. Lionel Carole ise sonradan oyuna girdi.

Beşiktaş'ın deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 5-2'lik skorla geçtiği karşılaşmanın ilk 11'inde Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Dusko Tosic, Atiba Hutchinson, Ricardo Quaresma yer aldı. Mario Gomez ise ikinci yarıda şans buldu.

Bursaspor'u 1-0 yendikleri mücadelede Luis Cavanda, Carl Medjani, Kevin Constant, Stephane Mbia ve Oscar Cardozo'nun oynadığı Trabzonspor ilk 11'inde Dame N'Doye sonradan görev aldı.

Geçen sezonun ilk haftasında Galatasaray 5, Beşiktaş 4, Trabzonspor ise 3 yabancı futbolcuya forma şansı vermişti.

GENÇLERBİRLİĞİ 8 YABANCI OYUNCUYU SAHAYA SÜRDÜ

Ligde Fenerbahçe'nin ardından en çok yabancı oyuncuyu oynatan takım Gençlerbirliği olarak göze çarptı.

Başkent ekibi, haftanın kapanışında Çaykur Rizespor'u ağırladığı mücadelede 8 yabancı oyuncuyu görevlendirdi.

Süper Lig'in ilk haftasında Kasımpaşa ve Mersin İdmanyurdu 7'şer, Antalyaspor, Kayserispor, Bursaspor, Osmanlıspor, Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor 6'şar yabancı futbolcusunu oynattı.

Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor ve Medipol Başakşehir'in yabancı oyuncu olarak 5'er isimi görevlendirdiği ilk hafta maçlarında, bu rakam Medicana Sivasspor ve Gaziantepspor'da 4 oldu.

DÖRT TAKIMDA SAYI DEĞİŞMEDİ

Ligde mücadele eden 4 kulüpte ilk hafta oynayan yabancı futbolcu sayısı, geçen sezonla aynı kaldı.

Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Medicana Sivasspor, geçen sezon olduğu gibi ilk hafta 4'er yabancı futbolcusunu sahaya sürdü.

AKHİSAR BELEDİYESPOR'DA RAKAM DÜŞTÜ

Süper Lig'de Akhisar Belediyespor, geçen sezonun ilk haftasına göre daha az yabancı futbolcu oynattı.

Akhisar Belediyespor'da geçen sezonun ilk haftasında 6 olan yabancı oyuncu sayısı, bu sezon 5'e düştü.

Ligin yeni takımları Osmanlıspor, Antalyaspor ve Kayserispor ise maç kadrolarında yer verdiği yabancı futbolcuların 6'sına şans verdi.

 
AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23