• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sivilce yapan yiyecek ve içecekler nelerdir?

Yeniakit Publisher
2016-03-12 11:50:00 -
Sivilce yapan yiyecek ve içecekler nelerdir?

Birçok kişi sivilcelerle uğraşıyor ve ne yaparsa yapsın bir türlü sivilceden kurtulamıyor. Çeşitli maskeler denediniz ilaçlar kullandınız fakat daha hala sivilcelerden kurtulamıyorsanız birde yediğimiz besinlere ve içeceklere bakmakta fayda var. İşte sivilce yapan besinler ve içecekler:

Sivilce Yapan Besinler

  1. Baharatlar: Başta acı, kırmızıbiber ve aşırı baharatlı yiyecekler sindirim sistemine zarar verebilir. Bu durumda dolaylı olarak cildimizde sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Baharatlı besinler direkt olarak sivilceye neden olmasa da tüketiminde belirli kısıtlamalar yapmanızda fayda var.
  2. İşlenmiş Besinler: Pizza, paketlenmiş gıdalar, hamburger gibi besinler işlenmiş gıdalar sınıfında yer almakta. Bu besinlerin sindirimi zor olduğundan cildimize zarar vermekte ve sivilce oluşumuna neden olmaktadır.
  3. Süt Ürünleri: Süt veren inekler yaşamları boyunca hamile olduklarından, ineklerde bulunan hormonlar doğal olarak süte geçmektedir. Hormonlar yağ bezlerini harekete geçirmekte ve sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Doğal ürünleri yinede sağlımız açısından tüketmemiz gerekmekte.
  4. Şeker: Tatlı yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var. Şeker doğrudan sivilce yapmaz. Kandaki insülin seviyesini artırarak bazı hormonların sebum üretimine neden olmakta ve buda sivilce nedenlerinden biri.
  5. Yağlar: İşlem görmüş bitkisel yağ ve trans yağ. Margarin ve diğer bitkisel yağlar ile yapılmış besinleri tükettiğinizde sivilcelere neden olur.
  6. Şekerleme ve Çikolata: Cildin kolajen yapısına zarar verirler. Şekerleme tarzı gıdalar cildimizi kurutup erken kırışıklara da neden olurlar.
  7. Gluten: Un, makarna, ekmek gibi tahıl ve tahıl ürünlerinde bulunur. Sık tükettiğimizde vücudumuzda iltihap oranını artırır.
  8. Tuz: Cilt dokusunda kabarıklığa ve şişmeye yol açar.  

    ivilce Yapan İçecekler

    1. Şekerli İçecekler: Şeker bağışıklık sistemini güçsüzleştiriyor. Şekerli içecekleri içtiğimizde daha az su tüketiyoruz. Ve şekerin yarattığı etki sivilceye neden olmakta.
    2. Diyet İçecekler: Aspartam içerdiğinden dolayı sivilceye neden olmakta. Aspartam kimyasal bir tatlandırıcı. Buda PH seviyesini düşürmesine neden olmakta. Sivilce yapma etkisi bulunmakta.
    3. Asitli İçecekler: Meyve asitli içecekler karaciğer yağlanmasına neden olmakta. Buda vücutta sivilce olmasına yol açıyor. (Tabiat net)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23