• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Serter de dershane savunucusu oldu!

Yeniakit Publisher
2013-11-25 20:54:54 - 2013-11-26 08:19:55
Serter de dershane savunucusu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Milli Eğitim Bakanı’nın dershaneler konusunda paydaşlarla yapacağını söylediği toplantıların ‘durumu idare etme’ toplantısı olacağını söyledi.

ANKARA - Dershaneler konusunda muhalefet olarak söylenenlerin tamamına katıldığını vurgulayan Serter, dershanelerin bir sonuç olduğunu belirterek kaldırılması halinde fırsat eşitsizliği oluşacağına dikkat çekti. Sınavları kaldırmadan dershanelerin kaldırılamayacağının altını çizen Serter, “Dershaneler kapatılması halinde yer altına inecek, her ev bir dershane olacak, öğretmenler evlere gidip ders verecek” dedi. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Serter, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, dershanelerin kapatılması girişimini eleştirdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün çok hoş kutlanmadığını, TOMA’lı, gazlı kutlandığını ifade eden Serter, AK Parti’nin bir öğretmen politikası bulunmadığını belirtti. Bugün öğretmenlerin satın alma gücünün yüzde 40 azaldığına dikkat çeken Serter, 2002’de bir öğretmenin 5 cumhuriyet altını alabildiğini ancak bugün 3 tane alabildiğini ifade etti. Öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığını savunan Serter, öğretmenlerin ekonomik zorluklar sebebiyle öğrencilerle ilgilenmek yerine ek işler yapar hale geldiğini söyledi.

Başbakan’ın dershanelerin kapatıldıktan sonra o öğretmenlerin mülakatla işe alınacağını açıklamasına tepki gösteren Serter, “Bu AKP’nin adalet anlayışının çok açık bir göstergesidir” dedi. Türbanlı, çarşaflı öğretmenlerin rol model olduğu okulların, öğretmenlerin ve öğrencilerin nasıl bir ideolojik baskı ile karşı karşıya bulunduğunu ortaya koyduğunu savunan Serter, cumhuriyet öğretmenlerini sivil darbeye karşı direnmeye çağırdı.
Dershanelerin kapatılmasına yönelik bir soruya Serter, Milli Eğitim Bakanlığı’nın paydaşlarla yapacağını söylediği toplantıların ‘durumu idare etme’ toplantısı olacağını söyledi. Dershaneler konusunda muhalefet olarak söylenenlerin tamamına katıldığını vurgulayan Serter, hiçbir zaman dershanenin istenen bir şey olmadığını belirtti. “Dershaneler bir sonuçtur. Eğitimin bir sonucudur” diyen Serter, dershanelerin kaldırılması halinde fırsat eşitsizliği oluşacağını iddia ederek sınavları kaldırmadan dershanelerin kaldırılamayacağının altını çizdi. “Türkiye’de tek tip standart bir eğitim ne yazık ki verilemiyor” diyen Serter, “Dershaneler kapatılması halinde yer altına inecek, her ev bir dershane olacak, öğretmenler evlere gidip ders verecek. Bunların hepsinin olacağından kuşku duymuyorum. Yüzde 100 yaşanacaktır. Başbakan’ın açıklamalarından endişe duyuyorum” diye konuştu. Serter, “Sınav kalkmadan dershane kalkmaz; fiilen kalkar ama kapatamazsınız” ifadelerini kullandı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23