• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şenol Güneş: Karar vereceğiz

Yeniakit Publisher
2019-03-21 21:18:00 -
Şenol Güneş: Karar vereceğiz

A Milli Futbol Takım teknik direktörü Şenol Güneş ve futbolcu Emre Belözoğlu, Arnavutluk maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Euro 2020 Elemeleri H Grubu'nda A Milli Futbol Takım, Arnavutluk ile karşı karşıya gelecek. Bu mücadele öncesi Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş ve futbolcu Emre Belözoğlu basın toplantısı düzenledi.

"50 yaşında bile olsam yine gelirim"

Yeniden Milli Takım'da olmanın nasıl hissettirdiği sorusu sorulan tecrübeli oyuncu, 'Şenol Hocama, bizi bu göreve layık gördüğü için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu bayrağın olduğu her yerde ben hep aynı heyecanı taşıyorum. Futbolu bıraktıktan sonra, 50 yaşında bile olsam Milli Takım'a çağrılırsam gelirim. Herkesin sevdiği bir Milli Takım olması, ilk amacımız. Turnuvalara da gitmek istiyoruz. İyi bir kadromuz var. Tecrübeli ve büyük başarıyı yaşamış bir hocamız var başımızda. Hocamızın eğiticiliği tüm oyuncular tarafından biliniyor. Bu turnuvaya katılmak istiyoruz. Hem bizler, hem ülkemiz bunu hak ediyor. Hocamızla birlikte bunu alışkanlık haline getirip, yolumuza devam etmek istiyoruz' ifadelerini kullandı.

"Sezon sonu kariyerimle ilgili karar vereceğim"

'2020'de forma giyecek misiniz?' şeklinde yöneltilen soruya ise Belözoğlu şu şekilde yanıtladı: Her zaman şuna inandım. Benim için en önemli şey, yarın oynayacağımız maç. Bu iki maçtan 6 puan alalım. Sezon sonunda futbol kariyerimle ilgili karar vereceğim zaten. Şu an en önemlisi yarınki maç buna odaklandım.

"Dizilişle alakalı bir şey diyemem"

Takım dizilişi hakkında görüşleri sorulan Emre Belözoğlu şu açıklamaları yaptı: 'Dizilişle alakalı bir şey söylemem doğru olmaz. Hocamız en hazır takımı buraya çağırdığını söyledi. Onun direktifleriyle sahada en iyisini yapacağız. Yapmamız gerekenin ne olduğunu hocamız bize anlattı. Kim oynarsa oynasın, tek bir hedefimiz var. O da 3 puan.'

"Onlar da bizi tanıyor"

Teknik direktör Şenol Güneş'e ilk olarak 'Arnavutluk'u ne kadar tanıyor musunuz?' şeklinde bir soru yöneltildi. Şenol Güneş ise soruyu şekilde yanıtladı: 'Gruptan çıkabilmek için her maçı kazanmak durumundayız. Her maça kazanmak için çıkacağız. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Arnavutluk'u biliyoruz, takımı tanıyoruz. Onlar da bizi biliyor. Onların oyuncuları da bizi iyi tanıyor. Kaliteli, tecrübeli oyuncuları var. Biz de iyi bir takımız. Sadece Arnavutluk karşısında değil, tüm takımlar karşısında sahaya kazanmak için çıkacak bir takımız. Kendi sahamızda hazırlık maçında onlara kaybetmiştik. Onlara çalıştık. Yetenekli aynı zamanda tecrübeli oyuncuları var. Önemli olan sahada düşündüğünüz oyunu yansıtabilmektir. Bizim de yetenekli oyuncularımız var. Güzel maç olmasını bekliyorum.'
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Ara açılıyor"

Turnuva hakkında konuşan Güneş, 'Öncelikle şunu söylemek lazım. Bütün oyuncuların takımları var. Milli Takım ortak değerimiz. Ciddi bir maç oynayacağız. Bu turnuvalar 4 yılda bir geliyor. Katılamadığınızda ara açılıyor. Benim ilk günkü gibi heyecanım var, oyuncuların da öyle olduğunu düşünüyorum. dedi.

"Hepsini yenmek istiyoruz"

Fransa Milli Takım'ı hakkında konuşan tecrübeli teknik adam: 'Önce kendimizi iyi görüyoruz. Fransa ve diğerlerini rakip olarak görüyoruz, hepsini yenmek istiyoruz. Yarın da işimiz kolay değil. Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz, bu nedenle rakiplerin durumuyla ilgilenmeyeceğiz' ifadelerini kullandı.

"Yarın karar vereceğiz"

Genç kadro ile ilgili açıklama yapan Şenol Güneş, 'Elimizde genç oyuncular var. En tecrübeli Mahmut Tekdemir. Ama o da orta saha oyuncusu. Yarın savunmanın ortasıyla ilgili karar vereceğiz. Buraya gelen her oyuncunun oynamaya hazır olduğunu düşünüyorum. Gençken de heyecan var. Yaşlıyken de heyecan var. Sadece tecrübe farklı oluyor. Bilgimizi, birikimimizi sahaya yansıtıp kazanmak istiyoruz' şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23