• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan çarpıcı açıklama! Türkiye Su-57 alabilir

Yeniakit Publisher
2019-07-17 17:46:00 -
Rusya'dan çarpıcı açıklama! Türkiye Su-57 alabilir

Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Ulusal Araştırmalar Enstitüsü Araştırma Görevlisi Viktor Nadein-Rayevskiy, Türkiye’nin ABD'den F-35 savaş uçakları alamaması halinde Rus yapımı 5. nesil savaş uçağı Su-57'ye yönelebileceğini ifade etti.

Sputnik'e demeç veren Nadein-Rayevskiy, ABD Başkanı Donald Trump'ın S-400 füze savunma sistemleri alımı nedeniyle Türkiye'nin daha fazla F-35 alamayacağı yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

"Su 57'ler yüzde 30 daha ucuz"

Rus uzman, "Türkler Rus uçakları alırsa, bu anlaşma onların çıkarına olur mu? Görünene göre, evet. Zira ilk olarak, Rus uçakları çok daha ucuz, çeşitli uzmanların değerlendirmelerine göre yüzde 30 daha ucuz. Su-57 savaş uçakları, yeni nesil sınıfında ve F-35'lerin gerisinde değil. Üstelik F-35 henüz test aşamasında ve düzeltilmesi gereken birtakım sorunlar tespit edildi" dedi.

Rus tarafının S-400 anlaşmasında olduğu gibi kredi sağlaması nedeniyle Rusya'yla işbirliğinin faydalı olduğuna dikkat çeken Nadein-Rayevskiy, gelecekteki silah anlaşmalarının da aynı şekilde yapılacağının altını çizdi.

NATO Türkiye'yi üyelikten çıkarmaz

Nadein-Rayevskiy, NATO'nun S-400'ler nedeniyle Türkiye'yi üyelikten çıkarıp çıkaramayacağını da yorumladı.

NATO'nun doğu kanadında Türkiye'nin yerini alabilecek bir ülke bulunmadığı için bunun gerçekleşmeyeceğini düşünen Nadein-Rayevskiy, "Türk ordusu, askeri sayısı bakımından ABD'nin ardından ikinci büyük ordu. Alman ordusunun çok önünde ve eğitimin bakımından Alman ordusunun gerisinde değil. Daha 1974'te Türk pilotlar NATO'nun en iyisi kabul ediliyordu. Türkleri kimseyle ikame edemezsiniz ve elbette ABD, Türkiye gibi bir stratejik partneri kaybetmek istemez" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

KEMALİST(DİRENİŞ)

BU OLAYIN BAŞINDA 2 ADET SORU SORDUM,SIRADAN BİR VATANDAŞ OLARAK, HALA BASINDA BİLE YANITI YOK ,BİZ BU RUSYADAN ALDIĞIMIZ S-400 LER ANLAŞMASINDA RUSYAYI VURABİLECEKMİYİZ VEYA İSTEDİĞİMİZ HERHANGİ BİR ÜLKEYE AİT RUS SAVAŞ UÇAĞINA YADA KARGO UÇALARINA VS.. ATIŞ SERBESMİ EN ÖNEMLİ KONU BUDUR YOKSA ÇÖP S-400 LER EĞER RUSYA HAYIR BEN PROGRAMLAMAMDA BUNA İZİN VERMEM NE MÜTTEFİKİNİ NEDE BENİ VURAMAZSINIZ VURACANIZ ÜLKE USURLARINI BEN BELİRLERİM DİYORSA O ZAMAN ANLAMI YOK GETİR VER KALDI Kİ RAYEV SKİ RUS UZMAN SU/57 DAHA TAMAMLANAMADI DÜNYA KADAR SORUNUN AŞILMASI BEKLENİYOR TEST AŞAMASINDA UÇUYOR HALA VE NATO SİSTEMİNE UYMAZ..

Niyazi DALKILIÇ

Yahu bula bula bir Arş.Gör.mi buldunuz haber yapacak? Hiç mi Rus Prof.yok yorum yapacak?..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23