• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya 2 bin aileyi yerinden etti

Yeniakit Publisher
2016-02-04 16:44:58 -
Rusya 2 bin aileyi yerinden etti

Rusya'nın Halep'in kuzeyine düzenlediği hava saldırılarında 2 bin aile yerinden oldu.

Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik 4 gündür yoğun şekilde gerçekleştirdiği hava saldırılarında 2 bin ailenin yerinden olduğu bildirildi.

Halep Yerel Koordinasyon Komitesi üyesi Ammar Nasar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus jetlerinin 4 gündür Halep'in kuzeyinde yer alan Anadan, Hreytan, Beyanun ve Hayan beldelerini yoğun şekilde bombalaması sonucu 2 bin ailenin yerinden olduğunu belirtti.

"Ruslar 4 beldelerinde taş üstüne taş bırakmadı"

Rusların son 4 gün boyunca bu beldelerde yüzlerce hedefi vurduğunu kaydeden Nasar, ''Ruslar, Anadan, Hreytan, Beyanun ile Hayan beldelerinde taş üstüne taş bırakmadı. Halk saldırılardan dolayı güvenli bölgelere kaçıyor. Yaklaşık 1000 kişi Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etti'' dedi.

Göç edenlerin bir kısmının Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgeleri ile Halep'in batı kesimlerindeki güvenli gördükleri yerlere gittiğine dikkat çeken Nasar, rejim güçlerinin de karadan, muhaliflerin elindeki ilçe, belde ve köyleri bombaladığını aktardı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

 
Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23