Barışa, kardeşliğe ve dayanışmaya vesile olması beklenen Ramazan ayı da Ortadoğu’daki akan kanları engelleyemedi. Artık akan kanlara ‘dur’ denilmesi gerektiğini söyleyen siyasiler ve akademisyenler, Ortadoğu’da hiçbir örgütün tek başına egemen olmasının mümkün olmadığını belirterek, insanlık suçu işleyen Esad’ın Türkiye’deki taraftarlarının PKK ve PYD’yi sevimli göstererek, Suriye’deki insanlık suçunun ört bas edilip yapay gündemler oluşturulduğuna dikkat çekti.
Suriye başta olmak üzere tüm Ortadoğu ve Arap coğrafyasında karışıklık, kaos, çatışma, zulüm ve katliam durmak bilmiyor. Barışa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olması beklenen Ramazan ayı da bölgede dökülen kanı azaltamadı. Artık akan kanlara ‘dur’ denilmesi gerektiğini söyleyen siyasiler ve akademisyenler, Ortadoğu’da hiçbir örgütün tek başına egemen olmasının mümkün olmadığını belirterek, insanlık suçu işleyen Esad’ın Türkiye’deki taraftarlarının PKK ve PYD’yi sevimli göstererek, Suriye’deki insanlık suçunun ört bas edilip yapay gündemler oluşturulduğuna dikkat çekti.
BALTA: PKK VE PYD’İ SEVİMLİ GÖSTERİYORLAR
Siyaset analizcisi Avukat Abdullah Balta, Suriye’de Esad’ın insanlık suçu işlediğini ve bu suçundan dolayı Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılaması gerektiğinin altını çizdi. Yaşanan bu insanlık suçunun görmezden gelindiğini belirten Balta, “Türkiye’de Esad taraftarları buna göz yummuyorlar hatta çanak tutuyorlar. Bu nedenle bu insanlık suçunun ört bas etmeleri için yapay gündemler oluşturuyorlar. IŞİD olayı da sadece bunlardan birisidir. PKK ve PYD de sevimli göstermeleri bu uğraşlardan en önemlisidir. Suriye’nin mazlum halkı; Türkmen, Kürt, Arap hiçbir ayrım yapmadan yardım eden devletimizin ve hükümetimizi zorda bırakmak için yapılan hain bir oyundur” dedi.
ERDOĞAN’IN VERDİĞİ BARIŞ MÜCADESİNE ORTA OLUNMALI
Erdoğan’ın Ortadoğu’da barış için verdiği mücadeleye herkesin ortak olması gerektiğini vurgulayan Balta, “Güçlü Türkiye bölge de barış ve istikrarın teminatıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ortadoğu’da barışın sağlanması ve kalıcı olması için verdiği mücadele çok önemlidir. Her kes buna destek vermelidir. Bu kan artık durmalı, Esad ve benzerleri yapmış oldukları katliamlara artık son vermeli ve bölgemizde barış kalıcı olması şarttır” diye konuştu.
SAMBUR: ÖRGÜTSEL ÇIKARLAR KAN, ACI VE GÖZYAŞI GETİRİR
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilal Sambur, Ortadoğu’da tek çözümün barış olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Sambur, “Toplumların barış içerinde yaşamak istemeleri, örgütler ve silahlı birliklerin siyasi amaçlarının ötesindedir. Bütün Ortadoğu halkları kökeni ne olursa olsun çatışmak için neden üretmek yerine barış içerisinde bir arada yaşamanın yolunu bulmak durumundadırlar. Ortadoğu’da hiçbir örgütün, hiçbir yapının silahlı gücün tek başına egemen olması mümkün değildir. Tek başına diğerlerine hükmetmeye kalkanlar, kaybetmeye mahkûmdurlar. Ortadoğu’da tek çözüm halkların, toplulukların farklılıklarıyla bir ara barış içerisinde yaşamanın yolunu bulmaları lazım. Örgütsel çıkarlar, emperyalist projelere alet olmak, Ortadoğu’ya sadece kan, acı ve gözyaşı getirmemektedir” ifadelerini kullandı.
“BU İNSANİ FELAKETLER DURDURULMALI”
Son zamanlarda Ortadoğu’daki kanın arttığını söyleyen Doç. Dr. Sambur, “İçinde bulunduğumuz ramazan ayının her gününde Ortadoğu’nun her yanından korkunç insan kayıplarına yönelik haberler alıyoruz. Bütün yapılara ve örgütlere düşen görev, insani felaketin durdurulması için bir an önce sorumlu davranmalıdırlar” açıklamasında bulundu.

