• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Putin'in Türkiye'deki adamına görülmemiş tepki! Sokağa döküldüler

Yeniakit Publisher
2020-02-23 16:55:00 -
Putin'in Türkiye'deki adamına görülmemiş tepki! Sokağa döküldüler

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'un Çerkeslerle ilgili olarak yaptığı açıklamalar tepki çekti. İstanbul'da toplanan Çerkesler, Yerhov'u protesto etti.

Beyoğlu'nda bir araya gelen Çerkesler, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'un bir yayın kuruluşunda yer alan demecinde Çerkeslerle ilgili değerlendirmelerine tepki gösterdi.

İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen grup, ellerinde pankart ve dövizlerle soykırımlara tepki gösteren sloganlar attı.

Çoğulcu Demokratik Partisi Genel Başkanı Faruk Arslandok, Yerhov'un açıklamalarının tarihi gerçeklerle ilgili olmadığını belirtti.

Çerkes halkının dünyanın dört bir yanına dağılmış, ana yurdunda azınlığa düşmüş ve toplumsal gücünü büyük ölçüde yitirmiş vaziyette olduğunu anlatan Arslandok, halkın dilini, kültürünü, ulusal varlığını koruyamama riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Rusya'nın en büyük soykırım ve sürgünü Çerkeslere uyguladığını, 23 Şubat'ın Çerkes-İnguş halkına uygulanan sürgünün 76. yıl dönümü olduğunu aktaran Arslandok, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Bu büyük trajediye duyarsız kalmak, sanki hiçbir şey olmamış gibi davranmak ve inkar etmek modern bir devletin yapacağı iş değildir. Soykırımı inkar eden bir devlet, gelecekte de böyle bir trajediye yol açacağı kaygısı vermektedir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sizofren savar

ÇERKEZLERİ SURİYEDE RUSLARA KARŞI CİHATA ÇAĞIRMAK LAZIM. SOYKIRIMA UGRAYAN ATALARININ İNTİKAMINI ALMAK İCİN İYİ BİR FIRSAT..

sizofren savar

sadece cerkezlere değil ahıska türklerinede soykırım uygulandı..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23