• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pentagon tüm dünyaya duyurdu: 3 bin asker gönderme kararı aldık

Yeniakit Publisher
2019-10-11 20:03:00 - 2019-10-11 20:11:23
Pentagon tüm dünyaya duyurdu: 3 bin asker gönderme kararı aldık

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jonathan Hoffman, Suudi Arabistan’a 3 bin asker gönderme kararı aldı.

 Taha Emre Özdemir  Yeniakit.com.tr   

Suudi Aramco Petrol Tesisi'ne 14 Eylül'de yapılan saldırıyla Riyad'ın günlük petrol üretim kapasitesinin yaklaşık yarısı durmuştu. Yemen'deki Houthi milisleri saldırıyı üstlenmiş ancak ABD ve Suudi Arabistan söz konusu olay için İran'ı suçlamıştı.

Pentagon bugün düzenlediği basın açıklamasında Suudi Arabistan'a 3 bin asker göndereceğini duyurarak şunları söyledi:

"3 bin asker ile iki avcı filosu, bir hava kuvvetleri sefer kanadı, iki Patriot Füze bataryası ve bir THAAD sistemini Suudi Arabistan'a gönderiyoruz."

Reuters geçtiğimiz ay yayınladığı bir haberinde Aramco'ya yönelik saldırıların ardından ABD'nin Suudi Arabistan'a bini aşkın asker göndereceğini yazmıştı. Pentagon ise Eylül ayındaki açıklamasında bir Patriot Füze Sistemi ile iki yüz destek personelini Suudi Arabistan'a göndereceğini duyurmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Aramco'ya saldırı

14 Eylül 2019 tarihinde Suudi Arabistan hava sahasına sızan çok sayıda drone, iki büyük petrol işleme tesisine saldırmış ve saldırıda petrol üretiminin yaklaşık 5,7 milyon varilini devre dışı bırakmıştı. Aramco, yapılacak çalışmalarla Kasım ayında tekrar tam kapasiteye döneceklerini duyurdu. 

ABD ve Suudi Arabistan tarafından suçlanan Tahran, suçlamaları reddederken bölgedeki petrol yollarında güvenliği sağlamak için Suudi Arabistan da dahil olmak üzere geniş bir bölgesel koalisyon kurulmasını teklif etmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

DELİ DUMRUL

Haa demek ki karıştırma sırası arabistana geldi. Bunlar maymun iştahlı.

[email protected]

Şu manşet resmine başlığı kim atıyor??!!! Hile yapmayın! Adam gibi, helâlinden haber yapın! Suriye'ye gönderecek sanıyor, tıklıyoruz, boş çıkıyor! Tıklanacaksınız diye okuru yorarsanız 40 yıllık okurlar burayı terk eder! Farkınızı siteniz ile okur ve ailelerinin faydalanacağı eğitim materyalleri, kolaylıklar oluşturarak gerçekleştirin. Siz Müslüman haberciler değil misiniz?!! Neden Müslüman olmayan gazetelerden daha kötü iş yapıyorsunuz sitede??!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23