64 güreşçinin kol bağladığı Başpehlivan güreşlerinde, pehlivanlar, rakiplerinden çok hava sıcaklığı ile mücadele etmek zorunda kaldı.
652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 2. gününde başpehlivanlık müsabakalarında güreşen 64 pehlivandan 32’si bir üst tura çıktı. Sarayiçi’nde 64 güreşçinin mücadele ettiği baş güreşlerinde pehlivanlar tek tek anons edilerek, kura çekmek üzere Er Meydanı’na davet edildi. 64 pehlivanın katıldığı başpehlivanlık güreşlerinin ilk iki turunda favoriler Recep Kara ve Ali Gürbüz ve Mehmet Yeşil Yeşil, rakiplerini kolay ve hızlı bir şekilde yenerek üçüncü tura yükseldiler. Rakiplerini yenen Recep Kara, Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, Ahmet Kavakçı, Sermest Bulut, Orhan Okulu, Gökhan Arıcı, Murat Gençtürk, Süleyman Aykırı, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Şaban Yılmaz, Ahmet Yavuz, Ali Rıza Kaya, Bayram Ertan, Ahmet Serbest rakiplerini yenerek üçüncü tura yükselen pehlivanlar oldular
Bu arada geçen yılın başpehlivanı Ali Gürbüz Onur Balcı’yı yenerek tur atladı. Gürbüz, bu yıl da başpehlivanlığı kazanırsa altın kemerin sahibi olacak.
Diğer taraftan; Edirne’de hava sıcaklığının 32 derece, nemin yüzde 39 olması bir de pehlivanların zeytinyağlı olmalarından dolayı sıcaktan bunalan pehlivanlar, Er Meydanı’nda bulunan çeşmelerin altına yatarak ve gölgelerde oturarak serinlemeye çalıştı. Bazı küçük pehlivanlar, gölge buldukları yerde uyuyakalırken, Baş pehlivanlar ise çeşmenin altında serinledikten sonra gölgeye geçerek rakiplerinin müsabakalarını seyretti.
Öte yandan; güreşçisine puan verilmeyen antrenör, Er Meydanı’na girerek hakeme saldırdı. Er Meydanı’nda bulunan polisler, özel güvenlik ve saha görevlilerince dışarı çıkartılan antrenör Er Meydanı’ndan uzaklaştırıldı. Er Meydanı’ndan uzaklaştırılan antrenör, “Bütün pehlivanlar dopingli, benim pehlivanımın puanını vermiyor. Hakemin puan verdiği pehlivan, kendi adamı” diye bağırdı.
Er Meydanı’nda şok!
652’nci Kırkpınar Güreşleri’nin ikinci gününde Er Meydanı’nda doping şoku yaşandı. Başpehlivanlardan Serhat Gökmen ile orta boyda güreşen Özer Ay’ın Haziran’da yapılan testlerinin sonuçlarında yasaklı maddeye rastlandı. Yağlı Güreş Komitesi Başkanı ve efsane pehlivan Ahmet Taşçı, “652’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne 67 pehlivan girmek için kayıt yaptırdı. Başpehlivanların içerisinden birinin sakatlığı, Fikret Ersoy arkadaşımızın da ‘güreşe veda ettim’ açıklaması oldu. Bunun yanında bir sürpriz olay oldu. Serhat Gökmen’in Kocaeli Seka Park Yağlı Güreşleri’nde alınan doping numunelerinde yasaklı maddeye rastlandı. Bunun için onu Kırkpınar’da güreştiremiyoruz. Başpehlivanlardaki 67 sayısı bu nedenle 63’e düşmüş oldu. 64 başpehlivanla güreşlere başlıyoruz. Federasyonun doping cezası 2 yıl ama ne kadar verecek onu bilemiyoruz. Federasyondan bize yazısı geldi ona istinaden arkadaşı güreştirmiyoruz” şeklinde konuştu.