• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Patlıcanlı pilav nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2015-05-13 19:53:00 - 2019-01-31 15:05:42
Patlıcanlı pilav nasıl yapılır?

İşte tarifi...

MALZEMELER

5-6 adet patlıcan

3 su bardağı pirinç

1 adet tavuk bulyon

4,5 bardak sıcak su

2 adet tavuk göğsü

1 adet soğan

1 adet yeşil biber

1 adet domates

1 adet havuç

1 adet patates

Maydonoz

Tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı salça

HAZIRLANIŞI

Patlıcanlı Plav için Patlıcanları ince şeritler halinde dilimleyelim. Tuzlu suda 15 dk. Bekletelim, kızartalım.Kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini domates biberle birlikte soteleyelim.Kızarttığımız patlıcanları tenceremizin ortasında biraz boşluk kalacak şekilde dizelim.İçine tavuk sotemizi yerleştirelim,Pirinçleri yerleştirelim.En üste küp küp doğrayıp kızarttığımız havuç ve patatesleri yerleştirelim.Tuzunu ve tavuk bulyonu ilave edip tencerenin dışında kalan patlıcanları pilavın üzerine kapatalım.Üzerine bir tabak koyup, suyunu ilave edip, ocağın altını yakalım.Kışık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirelim.

www.lezzettanesi.com

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23