• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Önce şiddetli lodos ardından kar gelecek

Yeniakit Publisher
2016-01-16 08:25:00 -
Önce şiddetli lodos ardından kar gelecek

Akdeniz’den gelecek olan yağışlı hava bugün ve pazar günü etkili olurken, hızı saatte 80 kilometreye varan lodos fırtınası görülecek.

Meteoroloji'den yapılan hava tahmin raporuna göre, Türkiye'nin hafta sonu; Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sistem ile bu sisteme ilave olarak Pazar günü Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının, hafta sonu ülkemiz genelinde artacağı, hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak yurdun iç, batı ve kuzey kesimlerinde hissedilir derecede 10-15 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Ülkemizde beklenen kuvvetli sağanak yağmur ve kar yağışları, kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarlar ve ani sıcaklık düşüşleriyle birlikte meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, sel, su baskını, heyelan, soba zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Cumartesi; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışsız geçeceği, Trakya, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de yerel sağanak yağmurların görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden Marmara ve Ege'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

Pazar günü; Ülkemizin batı kesimlerinde görülmesi beklenen yağışların; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli (21-50 mm) Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya'da çok kuvvetli veyer yer şiddetli (51-100 mm) yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Trakya'nın batısında başlaması beklenen karlar karışık yağmur ve kar yağışlarının gece saatlerinde Marmara bölge geneline yayılacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden batı, iç ve kuzey kesimlerde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

Pazartesi günü; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların ,Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur, Marmara'nın güney ve doğusu ile zamanla İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden, güneybatı ve iç kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23