• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Netanyahu'dan küstah açıklama: Seçimler olsa da vuracağım

Yeniakit Publisher
2019-08-19 17:57:00 - 2019-08-20 09:51:53
Netanyahu'dan küstah açıklama: Seçimler olsa da vuracağım

Terör devleti İsrail'in eli kanlı lideri Benyamin Netanyahu, genel seçimlerin Gazze'ye saldırı planını engelleyemeyeceğini belirtti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazze'yi vuracaklarını, genel seçimlerin bunu engelleyemeyeceğini söyledi.

Middle East Monitor'un haberine göre dün Ukrayna'da iki günlük ziyarette bulunan Başbakan Netanyahu, "Seçimlerden dolayı Gazze'de büyük bir kampanyadan kaçındığım söyleniyor. Bu doğru değil. Beni tanıyan herkes güvenlik güçleriyle tam işbirliği içinde olduğumu bilir. Gerekirse seçimlerle ya da seçimsiz büyük bir kampanyaya başlayacağız" dedi.İsrail, bu hafta Gazze'de bir Hamas gözlem noktasına saldırı düzenledi.

Hamas sözcüsü Fazi Barhoum "Gazze Şeridi'ne karşı saldırganlık tırmanıyor. Gazze'deki direniş güçleri, şeridin hedef olmasına izin vermeyecek" dedi.

İsrail'de Netanyahu hükümetinin seçimi iptal ettirmek için bir savaş başlatabileceği ihtimali konuşuluyor. Netanyahu'nun dün yaptığı yorumlar bu stratejinin son kanıtı olarak görülüyor.

Sebebiyse Netanyahu'nun Mayıs ayında bir iktidar koalisyonu kurmasını neredeyse tek başına engelleyen Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ile Mavi Beyaz (Kahol Lavan) partisinin Başkanı ve eski Genel Kurmay Başkanı Benny Gantz ile oy paylaşımı konusunda anlaşabileceği dedikoduları.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mavi Beyaz ve Netanyahu'nun Likud Partisi, Knesset'de eşir koltuklara sahipler (31). Eğer Lieberman ve Gant anlaşırsa bu sonuç değişebilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Milli

Sonuçta terör devleti, barış-demokrasi beklemek nafile.

Süleyman Sırrı Dinçer

Soysuz..Cani..senden..başka..ne..beklenir.ki
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23