• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nafakazede somut adım bekliyor

Yeniakit Publisher
2021-01-17 09:18:00 -
Nafakazede somut adım bekliyor

Yoğun çalışma temposunun ardından 27 Aralık gecesi tatile giren TBMM, 26 Ocak’ta mesaisine kaldığı yerden devam edecek. Akit’e konuşan Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucu Başkanı İlhan Ergincan, TBMM’ye çağrısını yineleyerek, önemli açıklamalarda bulundu.

Ergincan, şunları dile getirdi: “Süresiz nafaka mağdurları ile çocuklarını hacizle gören babaların umudu yargı reformu paketinde. Fakat TBMM’nin açılmasına sayılı günler kala hâlâ somut bir açıklama yapılmamıştır. Bazı basın yayın organlarında servis edilen yargı reformu paketi içinde süresiz nafaka ve çocuk haczi de olacak söylemleri ile ilgili Adalet Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmamıştır. Evliliklerin azaldığı ve boşanmaların arttığı bir dönemde Aile konusu da sessiz kalınmasını hazmedemiyoruz.”

Mağdurlar oyalanmasın!

Pandemide işinden olan mağdurların nafaka ödemeye göçleri kalmadığını vurgulayan Ergincan, şöyle devam etti: “Ömür boyu nafaka ile hayatların ipotek altına alınması insan haklarına aykırıdır. 1 gün dahi evli kalsanız ömür boyu nafaka ödemeye mahkûm edilmeniz adaletsizliktir. Her fırsatta her iki tarafı mağdur etmeyeceğimiz bir çözüm bulacağız sözü ile mağdurları oyalayan Adalet ve Aile Bakanları hâlâ bir çözüm üretememiştir.”
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hsyn2802

Sinema sektöründeki mısır promosyon sorununu 1 aya kalmadan çözen ALLAH ALLAH diyen yönetim halkın sorunları söz konusu olunca neden 3 maymunu oynuyor... Bunun müsebbibi de sizin gibi yandaşlık yapan yayın organları... Yönetimdekiler er geç ALLAH'a hesep verecekleri gibi siz yayın organları da doğru olanı haykırmadığınız sürece ne kadar mağdur insan varsa vebali boynunuzadır haberiniz ola... İmza din kardeşi... Not: Mağdur olan gayri müslümse nasıl hesap vereceksiniz, helalleşme nasıl olacak ahirette...?

tuncay

Süresiz nafaka adil degildir. Süresiz nafaka zulümdür.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23