• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Madagaskar'ın koronavirüs ilacı sahtekarlığı ortaya çıktı! Devlet Başkanı gerçekleri açıkladı

Yeniakit Publisher
2020-07-19 23:42:00 -
Madagaskar'ın koronavirüs ilacı sahtekarlığı ortaya çıktı! Devlet Başkanı gerçekleri açıkladı

Koronavirüse karşı Madagaskar'da üretilen bitkisel ilacın etkisiz olduğu ortaya çıktı.

Nijerya Ulusal Eczacılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NIPRD), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Madagaskar'da üretilen bitkisel ilacın etkisiz olduğunu iddia etti.

NIPRD Başkanı Dr. Obi Adigwe, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Madagaskar'dan gelen bitkisel ilacı denedik ancak Kovid-19'u azalttığına dair bir kanıta rastlamadık." dedi.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin, mayıs ayında Madagaskar'dan gönderilen ilacın test edilmesi için talimat verdiğini kaydeden Adigwe, tüm testlerin yapıldığını ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını sözlerine ekledi.

Adigwe, Madakaskar'ın, ürettiği bitkisel ilaç ile ilgili ürün analizini paylaşmadığına dikkati çekti.

Sıtma tedavisinde etkili artemisia bitkisinden geliştirildi

Madagaskar Uygulamalı Araştırma Enstitüsü bilim insanları, sıtma tedavisinde kullanılan artemisia bitkisi ve ülkedeki birçok şifalı otun karışımından oluşan "Covid Organics"i geliştirmiş, Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, bitkisel ilacı 20 Nisan'da canlı yayında içerek tanıtmıştı.

Madagaskar, talep üzerine ilacı 20'ye yakın ülkeye göndermişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bazı bitkisel ilaçlar ve geleneksel tıbbın Kovid-19 semptomlarını hafiflettiğini kabul etmiş ancak bu maddelerin hastalığı önlediği ya da iyileştirdiğine dair kanıt bulunmadığını açıklamıştı.

Rajoelina da DSÖ'ye, ilaca Avrupa değil Afrika kaynaklı olduğu için bu kadar şüpheci yaklaştığı eleştirisinde bulunmuştu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ulvi

Doğru düzgün denemeden ,araştırmadan b.k atın.Amerikanın,Avrupanın çipli ilaçları olsa kana kana içersiniz ve daha yokmu dersiniz.Afrika ülkelerinin önce kunta kinte mantalitesinden çıkmaları gerekiyor.

Hocam Allah razı olsun, hemen sahtekarlık diye başlığı yapıştırmanızın manası nedir. Madagaskarın ölüm oranlarına hiç baktınızmı, adamlarda korona ölüm oranı yaklaşık %08. Dünyada ölüm oranı en düşük ülkelerden birisi. Bizde bile yaklaşık %2,5.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23