• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lozan'ı delen Yunanistan'dan skandal adım! Türkleri asimile etmek için 108 Türk okulunu kapattı

Yeniakit Publisher
2019-08-22 02:05:00 - 2019-08-22 10:05:10

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Lozan'ı delen Yunanistan'dan skandal adım! Türkleri asimile etmek için 108 Türk okulunu kapattı

Yunanistan Batı Trakya Türklerinin eğitim hakkını sınırlıyor. 2011'den bu yana öğrenci yetersizliği gerekçesiyle Türk azınlığına ait kapatılan ilkokul sayısı 65'e yükseldi.

Yunan Eğitim Bakanlığı, Batı Trakya Türklerinin Lozan Antlaşması ile elde ettikleri eğitim özerkliği hakkını ihlal ediyor.

Türk Azınlık Okullarını kapatmayı sürdürüyor. Öğrenci azlığını gerekçe gösteren Yunan Eğitim Bakanlığı, Batı Trakyalı Türklere ait bu yıl içerisinde 5 ilkokulun kapatılmasını kararlaştırdı.

Batı Trakya'da son 25 yılda 108 Türk ilkokulu kapatıldı

1995 yılında 231 olan Türk okullarının sayısı, son alınan kararla 123’e düşürüldü. Bu rakamlara göre, son 25 yıl içerisinde toplam 108 Türk Okulu kapatıldı.

"Yunanistan Türklere karşı bir asimilasyon politikası gütmektedir"

Gümülcine Türk Gençler Birliği Eğitim İşleri Sorumlusu Doktor Hasan Koray, okulların kapatılmasına tepki gösterdi. 

Koray, "Her yıl geçtikçe okullarımız kapatılmakta. Tahmin edildiğine göre bu şekilde devam ederse gelecek 10 yıl içerisinde Batı Trakya'da Türk azınlık ilkokulu kalmayacak. Bu şekilde Yunanistan Türklere karşı bir asimilasyon politikası gütmektedir." dedi. Koray, Yunanistan'ın amacının, Batı Trakya Türklerini Türk kültüründen uzaklaştırmak ve asimile etmek olduğunu söyledi. 

Lozan'ı deliyor

TRT Haber'in haberine göre, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği de konuyla ilgili bildiri yayınladı. Bildiride, atılan adımların Lozan Antlaşması’na aykırı olduğu vurgulandı. Bu girişimlerin ivedilikle durdurulması çağrısı yapıldı. 

Türkler Yunan okullarına kaydırılıyor

Devam eden uygulama kapsamında, yeni eğitim yılı başında öğrenci sayısı 9’un altına düşen ilkokulların faaliyetleri geçici olarak durduruluyor. 

Kapanan okullardaki az sayıdaki öğrenciler bölgedeki en yakın okullara kaydırılıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ozan

Hani lozan pek kötüydü..ne oldi

turk

LOZONO TURKIYE DELERSE BOYLE ASAGIDAKI OZAN GIB IKONUSUSRSUNUZ..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23