• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
30
Yeniakit Publisher
Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

2016-08-15 19:05:18
Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Mangalda veya tavada lezzetli et pişirmek için birkaç püf noktaya dikkat etmelisiniz. İşte lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı;

#1
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Tavayı ve ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtmalısınız.

#2
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Tuzu et piştikten sonra ilave edin aksi takdirde et sertleşir.

#3
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Yoğurt suyu ile terbiye ederseniz yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlayacaktır.

#4
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Etin terbiyelendikten sonra en az 4 saat buzdolabında dinlendirilmesi lezzetini arttırır ve daha kolay pişmesini sağlar.

#5
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Tereyağı koyarsanız,sonucundan memnun kalırsınız.

#6
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Eti yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir.

#7
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Etin içinde doymuş yağlar bulunur, bu nedenle pişirirken ayrıca yağ ilave etmemeye özen gösterin. Eti önceden terbiyelemeniz daha yumuşak olmasını ve lezzetli olmasını sağlar.

#8
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Etinizi pişirmeden önce 20 dakika soğuk suda bekletin. Bu yöntem etinizin kanının çıkmasına ve renginin açık olmasını sağlayacaktır.

#9
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Eti terbiyelerken kuru soğan ve sarımsaktan, baharatlardan, taze kekik ve defne yaprağından, yoğurt ve zeytin yağından yararlanabilirsiniz.

#10
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

İşte size kolayca hazırlayabileceğiniz bir marinat: Bir miktar soğanı (ör.1 kg. et için 3 orta boy soğan) çok küçük parçalar halinde kestikten sonra bir tülbentin içine koyun ve suyunu bir kabın içine çıkartın.

#11
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Etin 1,5 cm.den daha ince dilimlenmiş olmamasına dikkat edin. İnce et pişirirken kurur ve sertleşir.

#12
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin.

#13
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.

#14
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın.

#15
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Ateşe atacağınız biberiye de ete farklı bir tat katabilir.

#16
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir.

#17
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Uzmanlar, etleri yumuşatmak için de limon suyunu tavsiye ediyor. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse, hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.

#18
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Dana eti alırken yağına bakmak lazım. Yağı hem beyaz olmalı hem de dokununca sımsıkı olduğu hissedilmeli.

#19
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Dana ne kadar yaşlıysa yağının rengi de o kadar sarı olur.

#20
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Sert etleri, çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek atın. Göreceksiniz ki, işiniz son derece kolaylaşacak.

#21
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Rostoyu pişirdikten sonra 15 dakika bekletip servis yaparsanız, hem lezzeti daha iyi olur, hem de daha rahat kesilir.

#22
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

2,5 cm kalınlığındaki pirzola, biftek ya da t-bone pişirecekseniz öncelikle ızgarayı ısıtın ve etleri yerleştirdikten sonra, sıcaklığı orta seviyeye (70ºC) getirin. 6-7 dakika kadar bir yüzünü pişirin ve diğer tarafını çevirin.

#23
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Eti sadece bir kez çevirmelisiniz.

#24
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Diğer yüzünü 9 - 12 dakika kadar pişirirseniz normal, 12 - 15 dakika bekletirseniz de çok pişmiş biftek hazırlamış olursunuz.

#25
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Pişireceğiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyağıyla ovarak bir gece, bütün gece olmasa bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar sağlayacaktır.

#26
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Et pişirmede benmari yöntemi tercih edilmeli.

#27
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Bu yöntemde yemeğin bulunduğu tencere ile ateşin teması önlenmis olur.

#28
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Yemek tenceresi içinde su bulunan başka bir tencerenin içine konularak uygulanan bu yöntemde, içinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az yarısına kadar gelmelidir.

#29
Foto - Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

Köftenizin daha lezzetli olması için,köfteye ilave edeceğiniz bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırın ve içlerini ılık et veya tavuk suyunda ıslatın. Elinizle sıkıp iyice süzün ve kıymaya ekleyin.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23